Acasă STIRI Ministrul Educației cere teste noninvazive pentru Covid în școli: „Cele rapide antigen...

Ministrul Educației cere teste noninvazive pentru Covid în școli: „Cele rapide antigen nu sunt acceptate de părinți”

[ad_1]

Programele Rabla clasic și Rabla Plus vor beneficia în acest an de mai mulți bani de la buget, a anunțat astăzi ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna. Programul Rabla Plus va permite achiziția a 6.600 de mașini full electrice și a aproximativ 5.000 de autoturisme hibride plug-in.

Bugetul pentru acest program a fost lansat în consultare publică, iar sumele alocate vor fi majorate de la 405 milioane de lei la 440 de milioane de lei.

„Anul acesta, pentru programul Rabla clasic, vom modifica prima de casare și o vom majora de de la 6.500 la 7.500 de lei. Aproximativ 1.500 de euro va fi prima de casare care se va plati acelor persoane care predau o mașină inmatriculată”, anunțat astăzi ministrul Mediului, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a precizat că programul conține și două ecobonusuri, care vin în completarea primei de casare și în sprijinul achizițiilor de mașini hibrid.

„Ecobonusul se majorează de la 2.500 de lei la 3.000 de lei, iar în cazul ecobonusului GNC/GPL – emisii sub 96 de grame dioxid de carbon, se majorează de la 1.000 la 1.500 de lei”, a mai spus ministrul Mediului.

Acesta a precizat că, suma maximă care poate fi primită este de 2.250 de euro, dacă se cumulează prima de casare cu ecobonusuri, pentru mașinile clasice.

Bugetul Rabla Plus se dublează

Programul Rabla Plus va beneficia de 400 de milioane de lei, a anunțat Tánczos Barna.
Acest program sprijină achiziția de mașini electrice nepoluante.

„Cea mai mare primă va fi de 10.000 de euro pentru full electric și 4.500 de euro pentru mașini hibride plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismelor noi. Sunt bani pentru achiziția prin a cest program a 6.600 de mașini full electrice și a aproximativ 5.000 de mașini plug-in”, a mai precizat ministrul Mediului.

Continuă și programul Rabla electrocasnice

Acest program, care a fost oprit, va continua în acest an și va beneficia de un buget de 75 de milioane de lei, a anunțat ministrul.

„Aplicația informatică este în faza finală, dar va mai avea loc o sesiune de validare pentru a da posibilitatea și altor agenți economici să se înscrie în program”, a spus Tánczos Barna.

Prin acest program se vor putea achiziționa frigidere, congelatoare, mașini de spălat rufe și vase, aparate de aer condiționat, televizoare, laptopuri și tablete.

Ministrul a mai precizat că la 15 zile după încrierea în program și primirea codului, persoana se poate prezenta la comerciant pentru a ridica produsul.[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: