Acasă ECONOMIE Ministrul Energiei: Falimentul Complexului Energetic Hunedoara nu reprezintă o opțiune

Ministrul Energiei: Falimentul Complexului Energetic Hunedoara nu reprezintă o opțiune

Falimentul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) nu reprezintă o opțiune pentru Ministerul Energiei, deoarece ar atrage după sine probleme sociale ”uriașe” și ar putea afecta siguranța energetică națională, a declarat luni, la Petroșani, ministrul de resort Victor Vlad Grigorescu.

”Un lucru vreau să afirm cu tărie și aceasta este o afirmație pe care o facem în numele Ministerului Energiei: pentru noi falimentul nu este o opțiune. Pentru că acest fapt atrage probleme sociale uriașe și pune în discuție siguranța energetică. Și până la urmă demonstrează incapacitatea noastră de a gestiona o situație complexă, de a ne apăra interesele economice și sociale. Cred că suntem datori cu toții să depunem eforturi pentru a preveni dispariția Complexului Energetic Hunedoara”, a spus ministrul Energiei, într-o conferință de presă.

El a arătat că locurile de muncă și siguranța energetică națională reprezintă priorități ale ministerului și a subliniat necesitatea luării unor decizii corecte în ceea ce privește CEH.

”Complexul, în situația în care se află acum, este într-un punct extrem de dificil și orice întârziere sau ezitare sau incapacitate de a face pașii corecți poate să ducă la o situație extrem de complicată, ca să nu-i spunem dezastru. Prioritatea pentru noi sunt locurile de muncă, cu tot ce înseamnă acest lucru”, a mai spus Grigorescu.

Ministrul a susținut că CEH are datorii de 1,2 miliarde de lei și popriri pe toate conturile, ceea ce creează o presiune imediată asupra capacității de plată.

În opinia ministrului Energiei, printre cauzele care au contribuit la situația financiară dificilă în care a ajuns CEH se află politizarea, corupția și risipa, iar acestea trebuie ”curmate fără drept de apel”.

Grigorescu s-a arătat convins că există soluții pentru salvarea CEH, fiind nevoie de profesionalism și de acțiune energică.

”Convingerea noastră, după această zi, este că există niște soluții. (…) Cred că, până la urmă, singurul lucru cu care venim aici este profesionalismul nostru. Și atunci ne ocupăm să punem lucrurile în succesiunea corectă. Să ne ferim de orice fel de alte lucruri. De exemplu, de ceea ce înseamnă politizare — cred că acest aspect nu mai este astăzi de actualitate, corupție și risipă. Aceste trei lucruri, care se află între cauzele situației în care se găsește Complexul astăzi, trebuie curmate fără drept de apel. Nu cred că fără o acțiune energică în zona asta se poate obține un rezultat corect”, a spus Victor Vlad Grigorescu.

Ministrul Energiei s-a aflat luni în Valea Jiului, unde a avut întâlniri cu administrația și sindicatele de la CEH și a coborât în Mina Lupeni.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Sfaturi pentru vestici: TOP 5 lucruri pe care trebuie să le iei zilnic cu tine în perioada verii

Atunci când trebuie să mergi la birou, în parc sau la plimbare, trebuie să-ți faci o listă cu produsele de care poți...

5 lucruri pe care NU le știai despre WINDSURFING, cel mai spectaculos sport estival

Mulți dintre cei care au încercat windsurfing-ul au declarat că acesta aduce senzații de neuitat și că adrenalina pe care o oferă...

Cât trebuie, de fapt, să stea un laptop la încărcat? Care sunt recomandările experților?

După ce ai achiziționat un laptop sau o baterie nouă pentru cel vechi, specialiștii recomandă încărcarea pentru cel puțin 24 de ore....

Ești o persoană rușinoasă? Iată CUM treci peste timiditate și prejudecăți!

Deși persoanele timide tind să nu creeze mai niciodată probleme sau neplăceri celor din jur, multe dintre ele și-ar dori să scape...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: