Acasă ADMINISTRATIE Ministrul Energiei – între strategia energetică şi salariile minerilor

Ministrul Energiei – între strategia energetică şi salariile minerilor

mineri3Ministrul energiei, Constantin Niţă, este aşteptat vineri în Valea Jiului, unde va discuta situaţia Complexului Energetic Hunedoara şi starea mineritului din zonă.

Ministrul se va întâlni cu administraţia Societăţii Naţionale a Huilei şi cu sindicatele minerilor, în încercarea de a găsi soluţiile necesare pentru conturarea unei strategii energetice în zonă.

Cu acest prilej, liderii sindicali au anunţat că-i vor prezenta oficialului guvernamental situaţia reală din mineritul Văii Jiului.

Pe lista de probleme s-a adăugat una extrem de sensibilă, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a respins acţiunea în conflict de muncă formulată de Sindicatul Muntele împotriva Companiei Naţionale a Huilei, în urmă cu un an.

Vicepreşedintele Sindicatului „Muntele”, Tiberiu Cozma, a declarat că sindicatul va căuta o cale de atac extraordinar în cazul sentinţei date de Curtea de Apel Alba Iulia, în cazul conflictului de muncă pe care sindicaliştii l-au avut cu administraţia. Sentinţa reduce salariile minerilor cu 10% pentru patru luni din anul trecut.

Cozma şi-a exprimat încrederea că sumele încasate în plus de mineri în perioada februarie-iunie 2012 nu vor trebui restituite, deoarece Compania Naţională a Huilei este în procedură de dizolvare şi lichidare, iar oamenii au fost transferaţi deja la alte societăţi.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: