AcasăADMINISTRATIEMinistrul Energiei – între strategia energetică şi salariile minerilor

Ministrul Energiei – între strategia energetică şi salariile minerilor

mineri3Ministrul energiei, Constantin Niţă, este aşteptat vineri în Valea Jiului, unde va discuta situaţia Complexului Energetic Hunedoara şi starea mineritului din zonă.

Ministrul se va întâlni cu administraţia Societăţii Naţionale a Huilei şi cu sindicatele minerilor, în încercarea de a găsi soluţiile necesare pentru conturarea unei strategii energetice în zonă.

Cu acest prilej, liderii sindicali au anunţat că-i vor prezenta oficialului guvernamental situaţia reală din mineritul Văii Jiului.

Pe lista de probleme s-a adăugat una extrem de sensibilă, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a respins acţiunea în conflict de muncă formulată de Sindicatul Muntele împotriva Companiei Naţionale a Huilei, în urmă cu un an.

Vicepreşedintele Sindicatului „Muntele”, Tiberiu Cozma, a declarat că sindicatul va căuta o cale de atac extraordinar în cazul sentinţei date de Curtea de Apel Alba Iulia, în cazul conflictului de muncă pe care sindicaliştii l-au avut cu administraţia. Sentinţa reduce salariile minerilor cu 10% pentru patru luni din anul trecut.

Cozma şi-a exprimat încrederea că sumele încasate în plus de mineri în perioada februarie-iunie 2012 nu vor trebui restituite, deoarece Compania Naţională a Huilei este în procedură de dizolvare şi lichidare, iar oamenii au fost transferaţi deja la alte societăţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc