Acasă STIRI Ministrul Muncii: Trei tranșe pentru plata drepturilor minerilor

Ministrul Muncii: Trei tranșe pentru plata drepturilor minerilor

[ad_1]

Ministrul Muncii, Raluca Trucan, a avut, luni, o întâlnire cu o delegație de la Complexul Energetic Hunedoara. Tema discuțiilor, revendicările minerilor din Valea Jiului.

Trei tranșe pentru bani și drepturile restante

După întâlnirea cu sindicaliștii și conducerea CEH, ministrul Muncii, Raluca Turcan a anunțat că au fost identificate soluții pentru solicitările minerilor.

”Aceste măsuri vizează binele minerilor și rezolvarea unor probleme cronice  care s-au acutizat în timp. Prima măsură, a fost elaborarea unei ordonanțe de urgență deja publicată în Monitorul Oficial prin care, din fondul de garantare a salariilor putem face plățile pentru compania energetică Hunedoara, aflată în insolvență. Doi: astăzi vom aproba în ședință de Guvern o hotărâre de Guvern prin care vom aproba normele de aplicare pentru procedura de realizare a plăților rezultată din ordonanța de urgență. Trei vom aloca bani în trei tranșe pentru drepturile salariale restante după cum urmează: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care intră în pensie și de asemenea, pentru asigurarea transportului la și de la locul de muncă precum și tichetele de masă”, a anunțat Raluca Turcan, ministrul Muncii.

Potrivit sursei citate, în prima tranșă vor fi alocați și bani pentru plata subvenției de căldură.

”Practic am agreat împreună cu reprezentanții minerilor ca acetse plăți în trei tranșe să aibă marele avantaj ca în zilele de 25 și 26 minerii să poată să încaseze drepturile salariale restante și o parte dintre beneficiile restante cum sunt tichetele de masă și banii de transport”, a mai spus ministrul Muncii.

Trei luni pentru reorganizarea CEH

Ministrul Muncii a mai afirmat, luni, că producătorul hunedorean de energie are, în urma soluțiilor găsite luni, un mare avantaj.

”Toată Compania Energetic Hunedoara capătă un răgaz de trei luni în care să se reorganizeze și să prezinte un plan de dezvoltare care să asigure funcționarea pe termen lung”, a explicat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii și-a exprimat speranța ca în urma soluțiilor găsite luni „minerii să înceteze greva, să iasă la suprafață, să nu mai gândească varianta intrării în greva foamei”.

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Care sunt cele mai bune vinuri pe care le poți degusta?

Întreabă orice expert în vin care este cel mai bun mod de a învăța despre vin și acesta îți va spune să...

3 aspecte la care să fii atent pentru a alege geaca de iarnă potrivită

Sezonul rece are farmecul său, însă temperaturile scăzute pot crea multe neplăceri. Îmbrăcămintea necesită multă atenție pe timpul iernii. Ai nevoie de...

Vrei să îți renovezi casa? Iată cele mai inspirate idei pentru amenajări interioare de calitate!

Exista anumite momente in care te gandesti ca aspectul casei tale nu te mai multumeste? Daca ai raspuns afirmativ la aceasta intrebare,...

Ești bunică pentru prima oară? Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru bebelușul din familia ta

Venirea pe lume a primului nepot din familie este întotdeauna un moment emoționant și de referință pentru întreaga familie. Toată lumea își...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: