Acasă SĂNĂTATEA TA Ministrul Sănătății acuză interese din zona privată medicală care au blocat construirea...

Ministrul Sănătății acuză interese din zona privată medicală care au blocat construirea unui Institut Oncologic la Timişoara şi a făcut plângere penală faţă de conducerea DSP Timiş

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că a făcut plângere penală la Parchet faţă de Direcţia de Sănătate Publică Timiş, după ce a avut suspiciuni că interese din zona medicală privată au blocat proiectul de construire a unui Institut Oncologic la Timişoara, proiect care are finanţare din partea Guvernului.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă care a avut loc la sediul PSD Timiş, că Ministerul Sănătăţii a depus plângere penală la Parchet împotriva conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, care a întârziat voit proiectul de constructie a unui Institut Oncologic, la Timişoara.

Ministrul spune că bănuieşte că la mijloc au fost interese din zona privată medicală.

”S-au acordat bani prin Hotărâre de Guvern, dar procedurile de achiziţie şi studiu de fezabilitate nu au fost finalizate. Am trimis corpul de control. Concluzia a fost că era rea voinţă, nepricepere sau şi una şi alta. Au fost interese ca acest institut să nu se construiască. Mergem înainte, banii prin HG există, vom face procedurile, astfel încât acest Institut Oncologic se va construi, iar pentru cei care au găsit motive să nu facă, am pregătit un set de sancţiuni”, a spus Sorina Pintea.

Întrebată la ce fel de interese se referă, Pintea a declarat că ”exista interese private”.

”Există interese private. Nu cred că a fost interesul celor din comisie să existe un spital de stat. Probabil, nu am dovezi certe, în zona medicală privată au existat interese. În momentul în care citeşti un raport de control şi vezi că un act ce trebuie depus până în 24 ale lunii s-a depus în 28, pot să mă gândesc la aceste lucruri. Sau alt exemplu: o comisie constituită trebuie să aibă oamenii instruiţi minimal. Nu s-a întâmplat. Sunt chestiuni minore, dar ele au constituit probleme de amânare. Au fost chestiuni făcute intenţionat eronate. Citind raportul de control pe zona aceasta de oncologie nu mi-a venit să cred.  Ministerul Sănătăţii a făcut o plângere penală Parchetului. Până atunci, pe zona administrativă am luat măsuri. Am schimbat conducerea Direcţiei de Sănătate Publică, aşteptăm să vedem cine vine după concurs. Concursurile se desfăşoară cu aprobarea unui memorandum în Guvernul României. După ce avem bugetul, putem scoate posturile vacante la concurs”, a mai spus Pintea.

Ministrul Sănătăţii spune că s-au pierdut patru ani din cauza tergiversărilor, în privinţa construirii unui Institut Oncologic, la Timişoara.

Institutul Regional de Oncologie Timişoara ar fi trebuit să fie amplasat pe o suprafaţă de 5,5 hectare şi ar fi trebuit să aibă 476 de paturi de spitalizare, potrivit Hotărârii prin care Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv de investiţii.

Durata de realizare a Institutului era estimată la 36 de luni, iar valoarea construcţiei şi a dotării unităţii de 511,628 milioane de lei.

Cancerul reprezintă a doua principală cauză de mortalitate (19,4%), după bolile cardiovasculare.
Judeţul Timiş este unul dintre judeţele cu cea mai mare rată a afecţiunilor oncologice din România, cu peste 15.000 de pacienţi luaţi în evidenţă, numărul cazurilor nou apărute fiind în creştere.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

NU pleca în concediu până nu verifici aceste aspecte! Transformă fiecare vacanță într-o experiență plăcută!

Pentru fiecare român concediul este cea mai așteptată perioadă, mai ales după luni intense de muncă. Chiar dacă nevoia de a pleca...

Știai că poți aduce AVENTURA în viața ta fără să părăsești locuința?

Majoritatea oamenilor vor o viață palpitantă, plină de adrenalină, dar puțini reușesc să-și pună în practică dorințele, din diferite motive. Unele sunt...

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: