AcasăAGRICULTURA & AGRIBUSINESSMiss Bălțata Românească va fi aleasă duminică la Băcia

Miss Bălțata Românească va fi aleasă duminică la Băcia

Duminică, 22 septembrie, debutează în comuna hunedoreană Băcia cea de-a XII-a ediție a târgului-expoziție ”Bălțata Românească.” În organizarea Asociaţiei Județene a Crescătorilor de Păsări și Animale din România, cu ajutorul Consiliul Local Băcia şi al Direcției Agricole Hunedoara, târgul de la Băcia este locul unde cei mai buni crescători ai acestei rase de vaci din toată regiunea se întâlnesc și se întrec. Cel mai așteptat moment al evenimentului va fi alegerea Miss Bălțata Românească, văcuța cea mai bine îngrijită din toată regiunea .

 

Târgul-expoziție de la Băcia începe la ora 9.00 și este locul unde crescători din întreg județul Hunedoara, dar și din județele învecinate, vin să își expună cele mai frumoase exemplare ale acestei rase de bovine. În judeţul Hunedoara, rasa Bălţata Românească reprezintă aproape 80 % din totalul efectivului de bovine. Bălțata este iubită de fermieri pentru că reprezint mixtul perfect între cantitatea de lapte și calitatea cărnii.  La fel ca şi la ediţiile precedente , la târg vor participa şi producătorii de legume şi fructe, dar şi dealeri de utilaje şi maşini agricole.

Îi așteptăm pe toți fermierii să ni se alăture, să vină la Băcia și să își expună animalele, la fel cum o fac de 13 ani încoace, în fiecare toamnă. Cu toate că este tot mai greu să organizezi un asemenea târg-expoziție – fondurile fiind puține și extrem de greu de obținut – noi rămânem pe poziții și, an de an, facem tot ce ne stă în puteri pentru ca această manifestare să existe în continuare, a spus pentru stiridinvest.ro Alexandru Indrea, președintele Asociației Județene a Crescătorilor de Păsări și Animale din România.

Cei mai buni crescători de animale vor fi recompensați cu diplome și premii, în semn de recunoaştere a  dragostei şi ataşamentului  pentru  creşterea bovinelor din această rasă. La final, organizatorii au pregătit un spectacol folcloric de excepție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc