Acasă STIRI Modul în care doi bărbați au furat un automobil Toyota dintr-o parcare...

Modul în care doi bărbați au furat un automobil Toyota dintr-o parcare din Alba Iulia. Cât valora autoturismul

[ad_1]

Un motociclist german, amendat cu 5.000 de lei pentru că a intrat cu motocicleta pe un drum forestier din Munţii Apuseni a obţinut după mai bine de doi ani de judecată în România, anularea procesului verbal de sancţionare. 

Direcția Silvică Alba și Inspectoratul Județean de Poliție nu au putut dovedi că accesul în fondul forestier pe traseul folosit de către acesta era interzis și semnalizat ca atare. 

Autoritățile care au emis amenda au fost obligate și la plata cheltuielilor de judecată.

Cu motocicleta prin pădure

Incidentul s-a petrecut în septembrie 2018, când Winglein Jurgen Heinz Peter a plecat, împreuna cu încă patru colegi, cu motocicletele, din localitatea Arieşeni spre vârful Bihor.

Aceștia s-au documentat înainte de a parcurge acest traseu şi nu au găsit nici o interdicție.

Totuși au fost amendați pentru că autoritățile au considerat că aceștia au circulat în afara drumurilor publice, fără acordul scris al administratorului zonei, ”Romsilva”, prin Ocolul Silvic Gârda.

Ce a contestat motociclistul german

Cetățeanul german a considerat însă că nu a încălcat nici o lege.

Prin plângerea formulată, petentul nu a contestat starea de fapt reținută prin procesul verbal, ci doar a invocat ca apărare faptul că pe întreg traseul de deplasare nu a existat un indicator sau un panou care să ateste că circulația în zona respectivă este interzisă sau închisă pentru public.

De asemenea, acesta a dovedit și traseul pe care l-a urmat, a fost înregistrat pe GPS și video, cu ajutorul camerelor.

”Petentul a depus la dosar copii ale extraselor obținute de pe site-urile turistice în legătură cu traseele din zona Munților Apuseni printre care și cel în discuție fără ca acestea să cuprindă mențiuni referitoare la anumite interdicții sau autorizări pentru vehiculele care circulă în zonele respective.

Din răspunsul la interogatoriu (fila 46 *) intimatul D_____ D_____ D____, nu contestă că pe traseul A____ -Vârful Bihor nu sunt indicatoare care să interzică accesul auto, ci se susține că există faptă contravențională prin simpla circulație în fondul forestier național fără acordul administratorului.

În cursul judecății intimații nu au dovedit faptul că accesul în fondul forestier pe traseul folosit de către petent este interzis printr-o semnalizare corespunzătoare”.

Soluția instanței:

”Admite plângerea formulată de petentul WEIGLEIN JURGEN HEINZ PETER domiciliat în … cu domiciliul ales în Sibiu, str ……, reprezentat prin Cabinet de Avocat „Adrian Brebenel”, cu sediul profesional în Sibiu, str. Crişanei nr.1, împotriva Procesului verbal de constatare a contravenţiei seria CCS numărul 0503708 din data de 11.09.2018, în contradictoriu cu intimaţii:

DIRECȚIA SILVICĂ ALBA, cu sediul în Alba Iulia, str. Basarabiei, nr. 9, jud. Alba,

OCOLUL SILVIC GÂRDA, cu sediul în com. Gârda de Sus, loc. Izvoarele, str. Izvoarele , nr.19 , jud. Alba şi

INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI ALBA cu sediul în Alba Iulia, str. I. C. Brătianu, nr.1, jud. Alba şi în consecinţă:

Anulează procesul verbal de constatare a contravenţiei seria CCS numărul 0503708 încheiat la data de 11.09.2018 și exonerează petentul de la plata amenzii în cuantum de 5.000 lei.

Obligă intimații, în solidar, să achite petentului suma de 2.500,88 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată fond și apel.

Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

Apelul se va depune la Judecătoria Câmpeni, sub sancţiunea nulităţii.

Pronunţată azi 14.01.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei” se arată în soluția pe scurt a instanței.[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Vrei să-ți pregătești mașina pentru iarnă? Iată 6 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci înainte de prima ninsoare

Să petreci timp asigurându-te că mașina ta este pregătită pentru iarnă nu numai că te poate ajuta să previi o avarie sau...

Vrei să îți menții angajații fericiți și motivați? Află cum să organizezi un teambuilding de succes!

Dacă și tu ești antreprenor, atunci probabil că știi deja cât de importantă este echipa pe care ți-o formezi și care va...

Ce ingrediente sa incluzi in rutina de ingrijire a pielii pentru rezultate uimitoare

Ingrijirea pielii este importanta atat pentru a avea un ten care sa arate impecabil, cat si pentru a-i pastra sanatatea. In ultimii...

Top 3 articole care NU pot lipsi din garderoba unei femei cu stil

Din dorința de a urma ultimele tendințe ale modei, uiți adeseori de stilul personal, cel care de fapt, te scoate din anonimat....

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: