AcasăSTIRIHUNEDOARAMorţi de foame, câinii din adăpostul Deva au primit batoane de slăbit

Morţi de foame, câinii din adăpostul Deva au primit batoane de slăbit

cainiCu numai o zi înainte de Ziua Mondială a Animalelor Fără Stăpân, adăpostul de câini din Deva se confruntă cu o situaţie extrem de gravă. Asociaţia „Natura”, care se ocupă de îngrijirea celor peste 700 de câini din adăpost, se află în situaţia de a nu mai avea cu ce să-i hrănească.

Ironia sorţii face ca la una dintre mese, câinilor înfometaţi să li se fi dat resturi de batoane pentru slăbit expirate, pe care asociaţia le-a primit pentru hrana animalelor de la un sponsor generos.

În adăpostul de câini sunt cazaţi peste 700 de maidanezi, în condiţiile în care capacitatea acestuia nu este mai mare de 200 de exemplare.

„Avem hrană doar pentru două mese pe săptămână. Mâncarea pe care le-o dăm o primim de la diverşi sponsori şi este constituită din lactate, produse de panificaţie, carne expirată, chiar şi cozonaci sau batoane pentru slăbit. Marţi seara am reuşit să cumpărăm mâncare, dar ajunge doar pentru jumătate din câini. Avem promisiuni că vom mai primi hrană miercuri şi, probabil, vineri, dar va ajunge numai pentru un sfert dintre câini. Este o situaţie foarte gravă”, a declarat  preşedinta Asociaţiei „Natura” Deva, Terezia Dinu.

Ea a explicat că fără sprijinul sponsorilor câinii din adăpost sunt în pericol de moarte, deoarece mâncarea insuficientă şi de slabă calitate a afectat starea de sănătate a animalelor.

În plus, adăpostul a rămas fără energie energie electrică, iar apa nu este plătită de autorităţile locale, susţine reprezentanta Asociaţiei „Natura”.

„Am făcut un apel, inclusiv pe Facebook, către toţi iubitorii de animale, să ne ajute cu donaţii în alimente pentru aceşti câini. Altfel, se vor duce pentru că multora li se văd deja coastele”, a adăugat Terezia Dinu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc