Acasă STIRI Municipiul Petroșani riscă să intre în carantină

Municipiul Petroșani riscă să intre în carantină

[ad_1]

Creșterea continuă a cazurilor de COVID-19 a făcut ca municipiul Petroșani să ajungă la un pas de carantină. Incidența cazurilor COVID a trecut de 6 la mia de locuitori, valoare de la care se ia în calcul instituirea carantinei zonale.

Decizia, în ”pixul” INSP

Duminică, raportarea COVID-19 la nivelul județului Hunedoara indică, la Petroșani, o incidență de 6,01 la 1000 de locuitori. Numărul cazurilor active de COVID-19 în ultimele 14 zile a ajuns la 243. Capitala Văii Jiului îndeplinește, conform reglementărilor, condițiile de impunere a carantinei zonale.

Decizia finală va fi luată de Institutul Național de Sănătate Publică, pe masa căruia va ajunge analiza de risc din Petroșani. Decizia INSP va fi transmisă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara spre aprobare, iar mai apoi va fi transmisă la București. Carantina se instituie odată ce decizia de carantinare este publicată în Monitorul Oficial.

O decizie vizavi de intrarea în carantină a municipiului Petroșani va fi luată la începutul acestei săptămâni.

Alte localități hunedorene, în aceeași situație

Situația de la Petroșani este întâlnită și la Brad sau Simeria. Incidența în cele două localități este de 6,47, respectiv 6,04.

În zona roșie din județ sunt 38 de localități. Există și zone rurale în care incidența COVID depășește 6 la mia de locuitori, zone care vor intra și ele în analiză pentru carantinare.

Trebuie menționat că și la nivel de județ incidența COVID-19 a tot crescut. Duminică a ajuns la valoarea de 4,25 la mie.

 

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: