Acasă STIRI Nepăsare fățișă arătată pentru o industrie care se prăbușește.  HoReCa paralizată.

Nepăsare fățișă arătată pentru o industrie care se prăbușește.  HoReCa paralizată.

[ad_1]

A trecut mai bine de un an de la izbucnirea pandemiei provocate de noul Coronavirus și România a rămas campioana măsurilor ilogice luate de guvernanți. Pe fondul unei crize sanitare deja cunoscute și discutate la nivel european, Executivul a înțeles că trebuie să facă un singur lucru pentru a diminua răspândirea virusului: să blocheze prin măsuri austere VIITORUL unei țări întregi.

Coaliția de dreapta pentru guvernare, formată din PNL, USR-PLUS și UDMR, a tăiat și a spânzurat, nu doar în domeniul sănătății, agriculturii, educației, ci și în industria ospitalității. De luni de zile, HoReCa este înghețată în datorii. Stă pe loc și își face calculele pentru supraviețuire. O industrie crucială pentru tineri și nu numai, care a fost batjocorită și discriminată.

S-a auzit până acum de vreun plan de ieșire din criză a acestei industrii? De vreo analiză economică națională care să arate impactul real al pandemiei asupra acestui sector? Din păcate, nu. Așa cum se regăsește și în textul interpelărilor formulate de mine către ministrul economiei – de ce guvernanții nu vorbesc astăzi de implementarea unei strategii naționale de resuscitare a acestui domeniu, aflat într-o buclă a neputinței? Pentru că, în țara „lor”, nimic nu merge. Totul este compromis, binele poporului este greu de preconizat iar soluția pare să fie mereu acceași: ÎNCHIDEREA țării. Aceasta este realitatea în care ei își doresc să trăim, în România austerității pe care tot ei au creat-o prin această guvernare haotică și neasumată.

Activitatea HoReCa pe timpul pandemiei a însemnat: concedieri forțate, executări silite a operatorilor din sistemul hotelier și al restaurantelor pentru neplata taxelor și impozitelor, amânarea plății salariilor, eliminarea voucherelor de vacanță, rezilierea contractelor între firme românești, sau chiar FALIMENT. Pe scurt, deciziile Guvernului vor contribui la închiderea pensiunilor și hotelurilor la nivel național, precum și la încurajarea migrației capitalului financiar în străinătate. Asta nu o zic eu, ci chiar reprezentanții firmelor din domeniu, care se văd nevoiți să abandoneze. Mai mult, din vara anului trecut sunt antreprenori care așteaptă granturile promise de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Mulți dintre proprietarii HoReCa au luat credite la bănci în speranța primirii la un moment dat a acestor ajutoare de la stat, care s-au dovedit o enigmă, și care i-a îngropat și mai mult în datorii. Această situație neclară face ca 40 – 50% din mediul de afaceri să fie schilodit. Guvernul ar trebui să compenseze cât de repede, prin investiții mature, diferența cifrei de afaceri pe care a generat-o din necunoștere și inacțiune.

Amânarea la nesfârșit a plății impozitelor specifice nu poate fi singura soluție! Este nevoie de mai mult. Dacă nu au un plan de ieșire din această situație, guvernanții să privească către măsurile propuse de PSD, așa cum au tot făcut în ultima vreme. Este inadmisibil ca după un an să nu existe un plan de ieșire din criză, niciun stimulent financiar guvernamental care să susțină reorganizarea activității hotelurilor, pensiunilor sau o schemă de maximizare a tehnologiei în sectorul turistic. Mai mult, nu s-a menționat nicio secundă despre o eventuală scutire de impozit pe clădiri și terenuri, respectiv de acordarea unui stimul de reinserție pe perioada RESTRICȚIILOR, și putem continua. Acestea sunt doar parte dintre propunerile PSD pentru încurajarea industriei în aceste vremuri grele. La momentul actual, proprietarii HoReCa nu știu dacă soluția este să își închidă afacerile și să plece din țară, sau să aștepte ca liderii coaliției să privească spre ei.

După cum am văzut, de câteva zile, românii au început să își exprime nemulțumirea ieșind la proteste în toată țara. Cu fiecare zi ce trece, de la cei mai tineri, până la cei mai în vârstă, sunt tot mai revoltați din cauza deciziilor aberante pe care cei de la guvernare le iau, și pe care ei trebuie să le respecte. Ceasul coaliției se apropie de final. Stimați guvernanți, e timpul să plecați!

Natalia-Elena INTOTERO

Deputat PSD Hunedoara

Președintele Comisiei pentru învățământ

Comandat de Cabinet Parlamentar Natalia Intotero

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să trimiți un colet în siguranță? TOP 3 sfaturi utile

Multe dintre afacerile din ziua de astăzi oferă produse. Fie că vorbim despre un restaurant, un magazin de îmbrăcăminte sau încălțăminte, decorațiuni...

O asigurare pe care e bine să o ai dacă ești proprietarul unei case

A avea o casă presupune o mare responsabilitate pentru proprietar. Acesta trebuie să o îngrijească permanet, să se asigure că are o...

Daruri premium de avut în vedere în cazul în care botezi un copil

Să botezi un copil este o binecuvântare și cel mai frumos gest pe care-l poți face pe Pământ. Cu toate acestea, trebuie...

Vrei să te muți în București? 5 lucruri la care să te gândești înainte de a lua marea decizie

Traiul în orașele mici versus viața în orașele mari a fost mereu un subiect de dezbatere. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: