AcasăSTIRIHUNEDOARANicolae Stanciu, unul dintre cei mai cunoscuți gazetari sportivi, premiat de societatea...

Nicolae Stanciu, unul dintre cei mai cunoscuți gazetari sportivi, premiat de societatea civilă la 50 de ani de activitate

Unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de sport din țară, Nicolae Stanciu, a fost premiat sâmbătă, la Deva, de societatea civilă, cu prilejul împlinirii a 50 de ani de activitate. Cu această ocazie, jurnalistul și-a lansat și cel de-al treilea volum de autor cu titlul: ”Hunedoara-oameni și legende”.

Evenimentul face parte din campania civică ‘Premianții fără premii’, declanșată de societatea civilă din Deva cu scopul aducerii în prim plan a unor oameni de valoare mai puțin cunoscuți sau care sunt prea modești pentru a-și face singuri loc în prim-planul vieții publice.

La aproape 75 de ani, Nicolae Stanciu este apreciat ca un fin cunoscător al sportului din județul Hunedoara, el numărându-se printre cei care au contribuit la înființarea școlii românești de gimnastică de la Deva, în urmă cu peste 30 de ani.

”Nu e puțin lucru să fi fost prezent când Daniela Silivaș începea să umble pe o bârnă la 20 de centimetri și peste 10 de ani să o întâmpini, de la Olimpiada de la Seul, mare campioană. Nu e puțin să-l întâmpini pe Avel Ritișan, unul dintre primii români care a coborât de pe Himalaya. N-aș vrea să uit nici faptul că am fost la Cluj, împreună cu Viorel Jianu, să-l lămurim pe Bela Karoly și pe Nadia Comăneci să vină la inaugurarea sălii de gimnastică din Deva, după care am fost cel care m-am ținut de ‘cineva’ responsabil de soarta sportului până când l-am lămurit să discute cu Bela Karoly strămutarea gimnasticii de la Onești la Deva”, a spus Nicolae Stanciu, citat de Agerpres.

În ceea ce privește starea presei de astăzi, ziaristul este de părere că, în ciuda greutăților de acum, mai tinerii săi colegi vor reuși să aducă meseria ‘pe făgașul ei de onoare și de noblețe’.

”Meseria de ziarist, de jurnalist cum spuneți astăzi, este una din meseriile care îți permit să vezi, să comentezi și să raportezi lumii ce-ai văzut, ce ți s-a întâmplat, ce-ai trăit. (…) Sunt sigur că vor reuși să treacă starea presei actuale din nou pe făgașul ei de onoare și de noblețe. Este o meserie care-i conferă ziaristului, ca și scriitorului, un drept rar, dreptul de a-și pune numele sub un text în semnătură nudă—adică fără să fie însoțit de apostilele prof., dr., ing. Aș vrea foarte mult ca toți jurnaliștii de astăzi să înțeleagă că nu oricine are acest drept”, a adăugat jurnalistul.

La evenimentul desfășurat în foaierul casei de cultură din Deva au participat numeroase personalități și oficialități locale, printre care antrenorul emerit Ștefan Beregszaszy și campioana mondială la săritura în lungime Marieta Ilcu.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: facebook.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc