Acasă ADMINISTRATIE Noii membri ai Rețelei Enterprise Europe se instruiesc în Timișoara

Noii membri ai Rețelei Enterprise Europe se instruiesc în Timișoara

Consorțiul RO-BOOST SMEs, al cărui coordonator este Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, organizează în perioada 21 – 22 aprilie 2015, în calitatea sa de membru al Rețelei Enterprise Europe (Enterprise Europe Network – EEN), o sesiune de formare dedicată celor care au devenit membri ai rețelei începând cu 1 ianuarie 2015. 45 de noi membri ai rețelei europene, provenind din Anglia, Bosnia și Hertegovina, Germania, Polonia, România și Turcia, vor participa în cadrul acestei sesiuni ce va avea loc la sediul City Business Centre din Timișoara.

Pe durata celor două zile ale sesiunii de formare vor fi abordate aspecte legate de politicile europene de sprijinire a IMM-urilor și aspecte privind instrumentele specifice rețelei, în vederea familiarizării noilor membrii EEN (membri începând cu data de 1 ianuarie 2015) cu structurile și metodologiile acesteia. De asemenea, vor avea loc sesiuni interactive în cadrul cărora vor fi discutate teme precum facilitarea de parteneriate, metodele de maximizare a impactului parteneriatelor pentru IMM-uri, bune practici de organizare a evenimentelor de brokeraj și a misiunilor de companii și furnizarea de servicii de consultanță individuală.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) alături de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest, Centrul Regional de Transfer Tehnologic Tehimpuls, Centrul de Dezvoltare Arad și Universitatea Craiova constituie consorțiul regional RO-BOOST SMEs. Consorțiul este parte a Rețelei Enterprise Europe (Enterprise Europe Network – EEN), o rețea europeană prezentă în peste 40 de țări care are ca scop sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) în dezvoltarea potențialului inovativ și de afaceri pentru creșterea competitivității și dezvoltarea inteligentă și durabilă.

Consorțiul regional RO-BOOST SMEs oferă servicii cu valoare adăugată prin organizarea de evenimente, grupuri de mentoring, training-uri, întâlniri, activități de brokeraj, misiuni de companii (misiuni economice), prin intermediul unei platforme europene dedicate întreprinderilor mici și mijlocii, în cadrul birourilor de informare ale partenerilor consorțiului și prin intermediul paginii web ce urmează a fi creată cu acest scop.

Activitatea consorțiului RO-BOOST SMEs se desfășoară cu finanțare din fonduri europene nerambursabile, începând din 1 ianuarie 2015, prin programul COSME – program al Comisiei Europene dedicat competitivității întreprinderilor și IMM-urilor – și programul ORIZONT 2020 – program al Comisiei Europene dedicat cercetării și inovării.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Abia te-ai întors din vacanță, dar nu te simți pregătit să înfrunți stresul de la job? Iată 3 trucuri pentru a te readapta vieții...

Vacanța de vară s-a terminat, dar tu poate că n-ai starea necesară ca să te întorci rapid la job. Mintea îți este...

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: