Acasă POLITICA Noile regiuni de dezvoltare sunt absolut necesare-spune europarlamentarul Iuliu Winkler

Noile regiuni de dezvoltare sunt absolut necesare-spune europarlamentarul Iuliu Winkler

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) crede că este absolut necesară declanșarea, în 2013, a consultărilor și dezbaterilor cu privire la reforma constituțională, reforma cadrului de dezvoltare regională, reforma fiscală și bugetară.

În opinia sa, toate cele trei procese trebuie să se desfășoare simultan, iar dezbaterile trebuie să aibă un caracter sincer, cu argumente raționale, tehnice, profesionale și nu cu elemente pasionale și politicianiste.

Referindu-se la reforma constituțională, Iuliu Winkler este de părere că viitoarea Constituţie trebuie să clarifice, o dată pentru totdeauna, separaţia puterilor în stat. „Constituția este la rădăcina crizelor politice care au sfâșiat România în ultimii 3, 4 ani”, a spus parlamentarul european, într-o dezbatere, la Timişoara.

În ceea ce priveşte regiunile de dezvoltare, Iuliu Winkler a spus că UDMR nu vrea desființarea actualelor județe, ci formarea a 16 regiuni care să fie compuse din județe și care să fie conduse de organisme alese.

Aceste organisme ar trebui înzestrate cu competențe preluate de la guvernul central, în majoritatea lor, și într-o mai mică măsură de la nivelul județelor.

În paralel, cu transferul de competențe, către regiuni trebuie transferați și banii necesari îndeplinirii atribuțiunilor.

În cadrul reformei fiscal-bugetare, UDMR propune păstrarea cotei unice de impozitare la 16%, revenirea la cota TVA de 19%, reducerea CAS, precum și alte măsuri concrete care să ducă la reluarea creșterii economice.

UDMR mai propune măsuri eficiente menite să reducă economia subterană măcar cu 25%. “Din evaluările Consiliului Fiscal reiese că economia informală (economia neagră, nota red.) reprezintă circa 45 – 50 de miliarde de euro anual, această sumă fiind echivalentă cu veniturile bugetului de stat sau cu aproape  40% din PIB-ul României”, a explicat parlamentarul european.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Scandalul dintre Primăria Alba Iulia și firma de transport STP: PLUS explică de ce nu a votat cu USR în Consiliul Local

Confictul intern din cadrul Alianței USR PLUS la nivelul județului Alba a fost făcut public, vineri seara, de președintele USR Alba, deputatul Beniamin...

Atenționare INSP. Nu este recomandată dezinfecţia suprafeţelor în școli cu lămpi UV

Ediţia de anul acesta a Globurilor de Aur, cea cu numărul 78,  se va desfăşura în noaptea de duminică spre luni și va...

UPDATE FOTO: INCENDIU la Bistra. Acoperișul unei case a luat foc. Pompierii intervin cu trei autospeciale

Pompierii din Cîmpeni au fost chemați să intervină, sâmbătă seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în localitatea Bistra. Din primele date, flăcările au...

VIDEO Globurile de aur 2021: Favoriții galei organizate în acest an, în condiții speciale. LISTA completă a nominalizărilor

Ediţia de anul acesta a Globurilor de Aur, cea cu numărul 78,  se va desfăşura în noaptea de duminică spre luni și va...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: