Acasă STIRI HUNEDOARA Nouă ani fără un contract de muncă. Pe autostradă, din nou, „muncă...

Nouă ani fără un contract de muncă. Pe autostradă, din nou, „muncă la negru”

Inspectorii de muncă s-au confruntat cu un caz mai puţin obişnuit. Un bărbat lucra de nouă ani ca vânzător la un chioşc de artizanat situat pe DN 7, la ieşirea din satul Aurel Vlaicu,  fără să aibă contract legal de muncă.

Dincolo de faptul că omul a pierdut nouă ani la pensie şi alte drepturi, fapta ar trebui să le deschidă ochii şi altor persoane care lucrează „la mica înţelegere” cu administratorii unor firme, în diverse domenii.

Cât despre cazul de faţă, inspectorii de muncă au aplicat administratorului firmei o amendă de 10.000 de lei şi au dispus ca acesta să încheie un contract de muncă legal cu angajatul său.

„Persoana respectivă muncea acolo încă din anul 2003, cu unele întreruperi, în baza unei înţelegeri verbale. Remuneraţia convenită între părţi era de 50 de lei pe zi. Se lucra o săptămână, câte 12 ore pe zi, iar a doua săptămână persoana respectivă era liberă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate.

Verificările efectuate de inspectorii ITM Hunedoara au mai relevat un caz de muncă „la negru” pe tronsonul de autostradă Deva-Orăştie, unde au fost descoperite şapte persoane care erau angajate fără forme legale. Controlul inspectorilor de muncă a avut loc în zona localităţii Simeria, în zona unui nod rutier de acces pe autostradă, cei şapte muncitori afirmând că nu au semnat niciun contract individual de muncă.

Societatea comercială controlată are sediul social în localitatea Potlogi din judeţul Dâmboviţa. Pe numele administratorului firmei a fost depusă o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: