AcasăSPORTNouă judoka hunedoreni, calificaţi în Faza Finală

Nouă judoka hunedoreni, calificaţi în Faza Finală

Judo 3257Nouă din cei 12 sportivi de la cele două secţii de judo ale cluburilor SCM Deva şi CNS CSŞ „Cetate” au prins biletele pentru ultimul act al Campionatului Naţional Individual rezervat cadeţilor (sportivi sub 18 ani), după ce au trecut de Faza Zonală desfăşurată, în weekend, la Deva.

Toate cele şapte judoka ce se pregătesc în cadrul Centrului Naţional de Judo de la poalele cetăţii şi-au câştigat locul printre cei mai în formă cadeţi ai ţării, lor adăugându-li-se alţi doi sportivi de la Colegiul Naţional Sportiv, adică exact atâţia câţi estimase cel care se ocupă de pregătirea lor.

Sportivele legitimate la SCM Deva au trecut cu brio primul test oficial al noului sezon. Aflate pe lista de start, alături de alţi peste 120 de sportivi din opt judeţe din zona de vest a ţării, elevele pregătite de Mugurel Ciuşcă şi Ramona Enache au mers mai departe, indiferent de categoria la care au participat. Astfel, Dumitriţa Rus (categ. 48 de kilograme), Oana Nicolăescu (categ. 52 de kilograme), Alexandra Pachiţescu (categ. 57 de kilograme), Victoria Finta (categ.  +70 de kilograme) – toate de la SCM Deva şi Emoke Meszaroş (categ. 57 de kilograme), Delia Ciobanu (categ. 63 de kilograme), respectiv Florina Văcaru (categ. 70 de kilograme) vor reprezenta Deva la întrecerea care va fi găzduită chiar la poalele cetăţii, în perioada 22-24 februarie. „Obiectivul nostru era de a reuşi calificarea tuturor sportivelor la Faza Finală, asta deşi ele de abia au încheiat pregătirea de iarnă la Izvorani”, a spus Mugurel Ciuşcă, antrenor de judo şi director al SCM Deva. Fetele vor fi „acompaniate” în ultimul act şi de doi sportivi ai secţiei de judo de la CNS CSŞ „Cetate”: Cosmin Marcu (categ. 46 de kilograme) şi Karina Mathe (categ. 57 de kilograme) –  ambii reuşind să se califice de pe locul cinci. „Cosmin este născut în 1998 şi e la primul an de cadeţi. Chiar dacă are în jur de 40 de kilograme, a luptat bine şi s-a calificat, nesperat, al cincilea, cu două victorii în cinci meciuri”, a spus Daniel Gârbovan.

Medaliile de campioni naţionali la această categorie de vârstă se vor atribui în urma turneului final, care va avea loc tot la Deva, în perioada 22-24 februarie, la care vor mai lua parte şi câştigătorii „zonalelor” de la Miercurea Ciuc şi Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc