AcasăSĂNĂTATEA TANoua maternitate de la Timișoara va avea 10 săli de naștere și...

Noua maternitate de la Timișoara va avea 10 săli de naștere și 230 de paturi. Robu a arătat planurile

Timişoara va avea cea mai bună ofertă medicală din domeniul maternităţilor. Primarul Nicolae Robu anunțând că studiul de fezabilitate pentru maternitatea ridicată de primărie este finalizat și urmează a fi supus votului consilierilor locali la viitoarea ședință. Edilul a transmis că a agreat studiul de fezabilitate întocmit de firma Hospital Project & Consulting SRL din București, pe care municipalitatea o plătește cu peste 90.000 de euro pentru elaborarea documentației, pasul imediat următor fiind licitația.

Noul spital se va intinde pe 15.000 de metri pătrați, la care se adauga 2000 de metri pătrați care vor deservi zona administrativă. Clădirea va avea 6 etaje, 236 paturi, din care 150 pentru Obstetrica-Ginecologie, 16 pentru Terapie Intensiva, iar restul vor fi destinate secției de Neonatologie.

„Noua maternitate pe care o construiește primăria prinde contur! Ieri am avut ultima discuție asupra sf-ului și l-am agreat, deci el va intra la aprobare în proxima ședință de Consiliu Local. După aprobare, se va porni elaborarea pt-ului, iar după finalizarea acestuia, se va organiza licitația pt execuție. Eu sper că lucrările de execuție să poată începe chiar din acest an. Noua maternitate va arăta superb, așa cum se poate vedea din pozele atașate, iar interioarele și dotările vor fi la cele mai înalte standarde în domeniu. După toate evaluările, va fi cea mai modernă maternitate din România”, a anunţat Robu.

In cadrul spitalului vor exista si alte compartimente, laboratoare, dar și un departament de fertilizare in vitro si echipamentele pentru fertilizare in vitro. Unele saloane vor fi cu 2 paturi si baie proprie, va exista si o bucatarie care va deservi maternitatea si sectiile la distanta, dar si o spalatorie care va acoperi nevoile intregului spital.

În prezent, Maternitatea Odobescu, ce apartine de Spitalul Municipal Timisoara, isi desfasoara activitatea intr-o cladire care apartine comunitatii evreiesti, pentru care Primaria plateste chirie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc