Acasă Lifestyle Nu-ți place iaurtul? Ai putea dezvolta boli digestive și diabet

Nu-ți place iaurtul? Ai putea dezvolta boli digestive și diabet

Medicii specialişti în nutriţie şi în boli gastro-intestinale au atras atenţia, vineri, la o conferinţă susţinută la Cluj-Napoca, că un român consumă mai puţin de un iaurt săptămânal, iar lipsa acestui produs din alimentaţie creşte riscul îmbolnăvirii aparatului digestiv.

Potrivit specialistului în nutriţie, diabet şi boli metabolice Nicolae Hâncu, ultimele studii arată că un român consumă, în medie, un iaurt pe săptămână, lucru care contravine unei alimentaţii echilibrate şi creşte riscul îmbolnăvirii cu diabet zaharat de tip II, nutriţionistul recomandând consumul zilnic de iaurt, chiar şi câte două porţii în momente diferite ale zilei.

[quote_box_center]Statistica ne arată că un român consumă un iaurt pe săptămână, iar aceasta este consecinţa unei greşite şi păguboase educaţii nutriţionale, pe care noi, nutriţioniştii, de ani de zile căutăm să o corectăm. Consecinţele sunt extrem de perfide. Putem considera că lipsa consumului de iaurt poate contribui la sindromul intestinului iritabil, care este o boală chiar modernă, apoi poate să contribuie în mod perfid la deficitul global de calciu, contribuie la epidemia de diabet, pentru că, dacă se consumă iaurt în mod regulat, aproape zilnic, înseamnă că scade cu 28% riscul îmbolnăvirii cu diabet zaharat de tip II ”, a spus Hâncu, la finalul conferinţei de la Cluj-Napoca, privind obiceiurile alimentare ale românilor.[/quote_box_center]

Hâncu a adăugat că iaurtul consumat regulat este recomandat şi în curele de slăbire, fiind de preferat “iaurtul de 3,4% grăsime, în locul celui degresat, deoarece iaurtul degresat nu este atât de gustos şi va fi consumat pe termen scurt.

La rândul său, profesorul Dan Dumitraşcu, specialist în boli gastro-intestinale, a declarat în cadrul conferinţei că un consum redus de iaurt duce la distrugerea florei intestinale şi creşte riscul de boli gastro-intestinale.

[quote_box_center]Dacă ducem o viaţă săracă în consumul de iaurt este de aşteptat ca flora noastră intestinală să fie mai puţin diversă şi ca microbii care pătrund în intestine cu alimentaţia mai neglijentă să favorizeze apariţia unor simptome, cum sunt inflamaţia intestinală sau balonarea. Obiceiurile noastre alimentare ţin de educaţie. Consumul nostru de iaurt este redus, dar consumul de bere e mare, iar berea provoacă balonări. Pacienţii care au o dietă mai puţin echilibrată şi mai puţin bogată în consumul de iaurt prezintă riscul de a dezvolta boala intestinului iritabil. Această boală nu se complică, însă nu te lasă să trăieşti ”, a declarat profesorul Dan Dumitraşcu.[/quote_box_center]

La conferinţa “Obiceiurile Alimentare ale românilor – între gust, siguranţă şi sănătate” specialiştii au discutat despre importanţa consumului de iaurt pentru sănătate şi efectele negative pe care le poate avea lipsa acestui aliment din dieta zilnică.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

LUNI ajunge în țară o nouă tranșă de vaccinuri Pfizer BioNTech. Cum continuă imunizarea și detalii despre programări

Alte 214.110 doze de vaccin Pfizer BioNTech vor fi livrate luni în România, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara,...

Ministrul Muncii: Unii bugetari au sporuri de peste 80% din salariu. Ce se va întâmpla cu veniturile acestora

Au fost raportate  noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore, la nivel național, potrivit datelor transmise duminică, 28 februarie, de Grupul...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: