Acasă ALERTA Inventatorul Corneliu Birtok Băneasă, medalie de aur şi premiul OSIM la Salonul...

Inventatorul Corneliu Birtok Băneasă, medalie de aur şi premiul OSIM la Salonul internaţional de la Geneva

Corneliu Birtok Baneasa Stand RomaniaInventatorul român Corneliu Birtok Băneasă a fost premiat cu medalia de aur a Salonului internaţional de invenţii de la Geneva, juriul, format din specialişti din toate domeniile, apreciind calităţile unui filtru de aer special ce reduce consumul de carburant cu 10% la autoturisme şi autoutilitare, dar şi faptul că invenţia inginerului din Deva a fost pusă deja în practică sub forma unui produs ce poate fi folosit de către utilizatorii direcţi.

Aceeaşi invenţie a fost recompensată şi cu premiul special al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), care a răsplătit astfel eforturile inventatorului de a lansa, într-un circuit tehnologic, un produs românesc premiat la mai multe saloane internaţionale de inventică.

‘Filtrul de aer supra-aspirant premiat acum cu medalie de aur este ultima invenţie pe care am brevetat-o şi pentru care am creat marca ‘AIR by CORNELIU’. Am făcut acest lucru pentru că am dorit să promovez o marcă sută la sută românească şi să arăt că o invenţie poate fi pusă în practică, spre binele celor care doresc să-şi îmbunătăţească performanţele autovehiculelor’, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, inventatorul Corneliu Birtok Băneasă, aflat încă la Geneva.

Corneliu Birtok Baneasa Premiu OSIM MicInginerul specializat în domeniul auto a ţinut să precizeze faptul că premiul special acordat de OSIM pentru acest filtru reprezintă o reuşită ‘extrem de importantă’ pentru el, în condiţiile în care este vorba de un produs românesc brevetat şi pus în practică.

‘Examinatorii OSIM au apreciat faptul că am supus jurizării o invenţie care a prins contur în practică şi se regăseşte acum într-un produs accesibil tuturor. Acest lucru arată faptul că OSIM apreciază şi încurajează invenţiile cu aplicabilitate practică, cum este filtrul de aer supra-aspirant, în cazul meu’, a spus inventatorul Corneliu Birtok Băneasă.

Filtrul special de aer a fost testat în mod ştiinţific în laboratoarele Facultăţii de Inginerie din Hunedoara, unde măsurătorile au arătat o scădere medie a consumului de benzină de 7,15% la un motor montat pe bancul de lucru.

‘Am realizat un test în laboratorul de motoare, sub coordonarea profesorului Sorin Raţiu. Am testat comparativ un filtru de aer supra-aspirant şi un filtru normal. Testele s-au făcut pe un stand foarte performant, iar reducerea măsurată la consumul de carburant a fost de 7,15%, ceea ce este foarte bine. Încercările s-au derulat pe o perioadă de două săptămâni’, a explicat inventatorul, chiar înainte de a pleca la Salonul internaţional de la Geneva.

El a arătat că măsurătorile de laborator confirmă astfel varianta consumurilor de carburant determinate pe maşinile unor prieteni, care au înregistrat reduceri de circa 10 procente după montarea noilor filtre de aer pe orice fel de motorizare.

Corneliu Birtok Baneasa Jurizare MicÎn prezent, acest filtru se produce pe o linie tehnologică, fiind certificat RAR sub denumirea Filtru Supra-aspirant Universal (FSU). Produsul este disponibil sub forma unui kit, detalii despre acesta fiind disponibile pe site-ul www.airbycorneliu.ro.

Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva (10-14 aprilie) se află la ediţia cu numărul 41, iar prezenţa inventatorului din Deva la standul României este posibilă datorită unei selecţii organizate de Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică.

Corneliu Birtok-Băneasă se află la cea de-a cincea participare la acest salon internaţional, fiind medaliat cu aur în anii 2010, 2012 şi 2013, cu argint în 2009 şi cu bronz în 2011. AGERPRES

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: