Acasă STIRI O echipă românească este câștigătoarea celui mai mare concurs de inovare socială...

O echipă românească este câștigătoarea celui mai mare concurs de inovare socială din Europa

Concursul european pentru inovare socială (EUSIC), inițiat de Comisia Europeană cu sprijinul Ashoka, a anunțat la Bruxelles cele trei echipe câștigătoare care vor primi câte un premiu de 50.000 de euro pentru a-și dezvolta ideile de antreprenoriat social. Ediția de anul acesta a concursului, RE:THINK LOCAL, recunoaște proiectele care transformă provocările locale în oportunități pentru generațiile tinere.

Armina Sîrbu
Armina Sîrbu

Career Bus (România) propune o rețea de orientare profesională pentru tinerii din zonele urbane și rurale mici, care sunt afectați de șomaj și de declinul demografic. Pentru a remedia această situație, inițiatorii intenționează să echipeze un autobuz cu un spațiu interactiv care va combina tehnologiile inovatoare și comunicarea directă. Echipa va călători în zone izolate și le va oferi tinerilor competențele profesionale necesare pentru a le stimula capacitatea de inserție profesională. Conceptul a fost dezvoltat de Armina Sîrbu, fondator al comunității de orientare în carieră Icebreaker, și Dragoș Belduganu, Head of Social Engagement la Școala de Valori.

Armina Sîrbu„Simțeam că proiectul nostru merita să câștige. Ne-a ajutat faptul că au fost si alți români în sală, care păreau să înțeleagă cel mai bine ce poate insemna Career Bus la sate. Orientarea în carieră este ceva ce mi-a lipsit și mie când eram copil într-un oraș mic. Aventura noastră abia începe și va fi nevoie să lucrăm împreună cu alte organizații și instituții pentru a avea un impact la scală. EUSIC este o gură de aer proaspăt adusă în România, unde inovarea sociala e un subiect nou.”Dragoș Belduganu: „Pentru a extinde percepția unor tineri asupra realității care îi înconjoară, ajută să duci un colț din realitatea ta la ei. Mai departe, cu noile informații, doze de inspirație presărate la momentul potrivit și niște parteneriate strategice în comunitatea locală, acești tineri vor reuși să facă următorul pas. Atmosfera concursului nu a fost deloc competitivă, lucru sănătos pentru un grup de oameni care au în fond același obiectiv: să schimbe câte puțin în bine lumea în care trăiesc.”

HeritageLab (Slovenia) este un proiect care predă tinerilor din orașele mici metode stabilite de incubare pentru inovare. Punând instituțiile locale de patrimoniu cultural în contact cu tineri inovatori cu pregătire în domenii diverse, acesta oferă un sistem structurat de incubare, bazat pe programe de mentorat oferite de întreprinderi și de specialiști, pe formare și testare, pentru crearea de noi întreprinderi și de oportunități de angajare, precum și pentru aducerea de inovații în sectorul patrimoniului cultural.

Ulisse (Italia) este prima platformă digitală europeană care creează, comercializează și promovează experiențe locale de călătorie și pachete complete de vacanță concepute de și pentru persoane cu deficiențe de auz. Ea se angajează să promoveze ocuparea forței de muncă a tinerilor cu deficiențe de auz prin intermediul experiențelor turistice și a călătoriilor și să încurajeze învățarea limbajului semnelor.

EUSIC a avut 729 de proiecte înscrise, dintre care 30 au ajuns în seimifinală. După o serie de activități specifice de instruire în domeniul dezvoltării de afaceri și participarea la academia de mentorat în materie de inovare socială care a avut loc la Cluj-Napoca, au fost selectați zece finaliști, dintre care 3 au fost aleși câștigători.Concursul este organizat de Comisia Europeană cu sprijin din partea Nesta, Kennisland, European Network of Living Labs, Ashoka și Scholz & Friends.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: