Acasă EDUCATIE O elevă din Satu Mare va reprezenta România la Global Young Leaders...

O elevă din Satu Mare va reprezenta România la Global Young Leaders Conference

Ioana Roman, elevă a Colegiului Național Mihai Eminescu din Satu Mare, va reprezenta România la Global Young Leaders Conference 2019, care se va desfășura în perioada 1-10 iulie, în Washington DC, respectiv New York City, transmite Radio Cluj.

Elevă în clasa a XI-a, Ioana este deținătoarea a numeroase medalii obținute atât în anii de gimnaziu cât și la liceu, la Olimpiada Națională de Matematică, ea fiind și componentă a lotului lărgit al României pentru Olimpiada Internațională de Matematică a Fetelor. Rezultatele spectaculoase, precum și promovarea examenului necesar pentru admiterea în universitățile din Statele Unite ale Americii, au contribuit decisiv la invitarea ei pentru a reprezenta România la conferința care va avea loc în luna iulie. Punctajul obținut, o situează pe eleva din Satu Mare în primii 2% dintre cei care au susținut acest examen în SUA, respectiv printre primii 4% din lume:

”Am fost invitată la această conferință în urma promovării examenului de așa zis bacalaureat american, SAT(Scholastic Assessment Test), pe care l-am susținut anul trecut, în luna decembrie, la Baia Mare. Am obținut punctaj maxim la matematică, iar per total, rezultatul m-a situat între primii 2% dintre cei care au susținut acest examen în SUA, respectiv printre primii 4% din lume”, a declarat Ioana Roman.

Susținută de liderul mondial în tehnologie, Envision, conferința îi va oferi Ioanei posibilitatea de-a participa la o întrunire în cadrul ONU, la workshop-uri pe diferite teme de interes mondial, la simularea unui summit global, întâlniri cu reprezentanți ai Băncii Mondiale, vizite la universități și vizitarea unor obiective turistice din Washington DC și New York City. Totodată, prin participarea la conferința din SUA, Ioana își va adăuga în palmares și oportunitatea de a deveni leadership global:

”Conferința este organizată de Envision și George Mason University, și le oferă elevilor de elită o experiență de leadeship global. Practic, scopul conferinței este de-a le recunoaște elevilor atât meritele academice, cât și abilitățile de leadership, oferindu-le totodată oportunitatea de-a crea istorie la acest nivel”, a mai spus eleva.

Rezultatul excepțional obținut la examenul SAT, i-a deschis Ioanei porțile mai multor universități din SUA. Ea trebuie doar să aleagă.

Ca urmare a rezultatului obținut la promovarea SAT, mai multe universități din Statele Unite ale Americii mi-au trimis invitații pentru a aplica. Este vorba despre Yale și Brown University, University of Chicago, Furman University și George Mason University. Opțiunile mele se îndreaptă spre Yale, Harvard și Stanford University, aflate în topul mondial al universităților, a declarat Ioana Roman.

În anul 2016, Ioana Roman a fost singura care a obținut media 10 la Evaluarea Națională și a fost premiată de Guvernul României cu 1.000 de lei.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pantofii tăi sunt prea strâmți? TOP 6 moduri de a-i lărgi, pe care NU le știai!

Există milioane de perechi de pantofi pe piață. Trebuie doar să îți rezervi timp pentru a fi sigur că pantofii pe care...

România este clasată pe ultimul loc la reciclarea deșeurilor în UE. Din 2020, riscăm amenzi de 200.000 euro pe zi!

    Din 2020, România trebuie să ajungă la o rată de reciclare de minimum 50%. Imposibil, în acest moment, însă Curtea de Justiție...

Vrei să crești un copil inteligent? Investește în jucăriile potrivite!

Tot mai mulți părinți se mândresc cu nivelul de inteligență al copiilor lor și o pun pe seama moștenirii genetice sau a...

TOPul cautarilor globale în Google în 2019 – Cum arată lumea prin filtrul motorului de căutare?

Liderul in domeniul motoarelor de cautare, Google, a facut publice cele mai cautate expresii, cuvinte si subiecte din anul 2019. Datele au...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: