O elevă din Satu Mare va reprezenta România la Global Young Leaders Conference

0
228

Ioana Roman, elevă a Colegiului Național Mihai Eminescu din Satu Mare, va reprezenta România la Global Young Leaders Conference 2019, care se va desfășura în perioada 1-10 iulie, în Washington DC, respectiv New York City, transmite Radio Cluj.

Elevă în clasa a XI-a, Ioana este deținătoarea a numeroase medalii obținute atât în anii de gimnaziu cât și la liceu, la Olimpiada Națională de Matematică, ea fiind și componentă a lotului lărgit al României pentru Olimpiada Internațională de Matematică a Fetelor. Rezultatele spectaculoase, precum și promovarea examenului necesar pentru admiterea în universitățile din Statele Unite ale Americii, au contribuit decisiv la invitarea ei pentru a reprezenta România la conferința care va avea loc în luna iulie. Punctajul obținut, o situează pe eleva din Satu Mare în primii 2% dintre cei care au susținut acest examen în SUA, respectiv printre primii 4% din lume:

”Am fost invitată la această conferință în urma promovării examenului de așa zis bacalaureat american, SAT(Scholastic Assessment Test), pe care l-am susținut anul trecut, în luna decembrie, la Baia Mare. Am obținut punctaj maxim la matematică, iar per total, rezultatul m-a situat între primii 2% dintre cei care au susținut acest examen în SUA, respectiv printre primii 4% din lume”, a declarat Ioana Roman.

Susținută de liderul mondial în tehnologie, Envision, conferința îi va oferi Ioanei posibilitatea de-a participa la o întrunire în cadrul ONU, la workshop-uri pe diferite teme de interes mondial, la simularea unui summit global, întâlniri cu reprezentanți ai Băncii Mondiale, vizite la universități și vizitarea unor obiective turistice din Washington DC și New York City. Totodată, prin participarea la conferința din SUA, Ioana își va adăuga în palmares și oportunitatea de a deveni leadership global:

”Conferința este organizată de Envision și George Mason University, și le oferă elevilor de elită o experiență de leadeship global. Practic, scopul conferinței este de-a le recunoaște elevilor atât meritele academice, cât și abilitățile de leadership, oferindu-le totodată oportunitatea de-a crea istorie la acest nivel”, a mai spus eleva.

Rezultatul excepțional obținut la examenul SAT, i-a deschis Ioanei porțile mai multor universități din SUA. Ea trebuie doar să aleagă.

Ca urmare a rezultatului obținut la promovarea SAT, mai multe universități din Statele Unite ale Americii mi-au trimis invitații pentru a aplica. Este vorba despre Yale și Brown University, University of Chicago, Furman University și George Mason University. Opțiunile mele se îndreaptă spre Yale, Harvard și Stanford University, aflate în topul mondial al universităților, a declarat Ioana Roman.

În anul 2016, Ioana Roman a fost singura care a obținut media 10 la Evaluarea Națională și a fost premiată de Guvernul României cu 1.000 de lei.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.