Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA O elevă maghiară, cel mai fidel cititor al bibliotecii din Deva

O elevă maghiară, cel mai fidel cititor al bibliotecii din Deva

Dalma Johanna Orban, eleva  Liceului Teoretic „Téglas Gábor” din Deva, este cea mai fidelă cititoare a bibliotecii județene, ea obținând Locul 1 în cadrul manifestării cultural-educative „Trofeul Micului Cititor”, dedicată Zilei Internaționale a Copilului.

„Trofeul Micului Cititor” este un eveniment organizat de către Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și are ca scop atragerea spre lectură a unui număr cât mai mare de copii, de la cele mai fragede vârste, cultivându-le astfel gustul pentru citit.

Criteriul care a determinat decernarea premiilor, a trofeelor micilor cititori, a fost fidelitatea acestora față de bibliotecă, fidelitate exprimată în numărul de împrumuturi de carte și alte materiale de bibliotecă, dar și numărul de participări la activitățile bibliotecii. Astfel, au fost premiați acei mici prieteni ai bibliotecii care i-au trecut pragul de cele mai multe ori, care s-au arătat a fi cei mai interesați de cărți, care au fost în permanență în legătură cu Secția de Împrumut Carte pentru Copii.

Pe lângă eleva maghiară Dalma Johanna Orban, alți patru copii au primit premii și mențiuni. Locul 2 a fost ocupat de către Călina Teodora Ciobanu (Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva), locul 3 i-a revenit lui Tudor Mihai Blidar (Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva), iar mențiuni au primit Alexandra Furdui și Alexandra Ioana Bolea (ambele de la Colegiul Național „Decebal” Deva).

În deschiderea evenimentului a avut loc spectacolul „1000 de povești”, o producție a Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani, jucat în premieră la Deva și creat special de către actorii din Petroșani pentru întâlnirea de la Deva cu micii cititori.

După înmânarea trofeelor pentru micii cititori, a urmat momentul mult așteptat: carnavalul copiilor, cu parada costumelor inspirate din basmele românești. S-au perindat prin fața noastră eroi din cele mai îndrăgite povești și basme românești, iar cele mai frumoase și mai originale costume au fost premiate. Astfel, Elena Medina Păpădie a primit Premiul de originalitate, iar Sara Nedelcu, Premiul juriului.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 moduri inedite prin care îți poți reduce stresul prin cumpărături inteligente

Probabil știi deja că atunci când ești stresată preferi să faci o sesiune de cumpărături fie, online, fie vizitând magazinele unui centru...

Este grădina ta pregătită pentru temperaturi scăzute? Iată 4 lucruri pe care să le faci iarna

Din momentul în care iarna își intră în drepturi și temperaturile foarte scăzute sunt prezente din ce în ce mai des, grădina...

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

3 industrii care au prosperat pe timpul pandemiei

Pandemia cauzata de noul coronavirus SARS-CoV-2 a afectat economiile tuturor tarilor din intreaga lume. Multe industrii au avut de suferit, iar numarul...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: