Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA O elevă maghiară, cel mai fidel cititor al bibliotecii din Deva

O elevă maghiară, cel mai fidel cititor al bibliotecii din Deva

Dalma Johanna Orban, eleva  Liceului Teoretic „Téglas Gábor” din Deva, este cea mai fidelă cititoare a bibliotecii județene, ea obținând Locul 1 în cadrul manifestării cultural-educative „Trofeul Micului Cititor”, dedicată Zilei Internaționale a Copilului.

„Trofeul Micului Cititor” este un eveniment organizat de către Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și are ca scop atragerea spre lectură a unui număr cât mai mare de copii, de la cele mai fragede vârste, cultivându-le astfel gustul pentru citit.

Criteriul care a determinat decernarea premiilor, a trofeelor micilor cititori, a fost fidelitatea acestora față de bibliotecă, fidelitate exprimată în numărul de împrumuturi de carte și alte materiale de bibliotecă, dar și numărul de participări la activitățile bibliotecii. Astfel, au fost premiați acei mici prieteni ai bibliotecii care i-au trecut pragul de cele mai multe ori, care s-au arătat a fi cei mai interesați de cărți, care au fost în permanență în legătură cu Secția de Împrumut Carte pentru Copii.

Pe lângă eleva maghiară Dalma Johanna Orban, alți patru copii au primit premii și mențiuni. Locul 2 a fost ocupat de către Călina Teodora Ciobanu (Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva), locul 3 i-a revenit lui Tudor Mihai Blidar (Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva), iar mențiuni au primit Alexandra Furdui și Alexandra Ioana Bolea (ambele de la Colegiul Național „Decebal” Deva).

În deschiderea evenimentului a avut loc spectacolul „1000 de povești”, o producție a Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani, jucat în premieră la Deva și creat special de către actorii din Petroșani pentru întâlnirea de la Deva cu micii cititori.

După înmânarea trofeelor pentru micii cititori, a urmat momentul mult așteptat: carnavalul copiilor, cu parada costumelor inspirate din basmele românești. S-au perindat prin fața noastră eroi din cele mai îndrăgite povești și basme românești, iar cele mai frumoase și mai originale costume au fost premiate. Astfel, Elena Medina Păpădie a primit Premiul de originalitate, iar Sara Nedelcu, Premiul juriului.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Ești o persoană rușinoasă? Iată CUM treci peste timiditate și prejudecăți!

Deși persoanele timide tind să nu creeze mai niciodată probleme sau neplăceri celor din jur, multe dintre ele și-ar dori să scape...

Sfaturi utile pentru femei – 4 mici investiții pentru a te simți bine în pielea ta!

De multe ori, doamnele și domnișoarele simt nevoia de noi achiziții care să contribuie major la crearea unui sentiment plăcut. Încrederea în...

Cum să reduci cheltuielile pe care le ai cu mașina – Trucurile pe care merită să le încerci!

A întreține o mașină nu este ușor, dar nici ieftin. Pe lângă carburant, există o mulțime de lucruri care te fac să...

Pandemia ți-a afectat venitul? Iată cele mai TARI idei de cadouri pentru partenera ta în vreme de criză!

Într-o perioadă în care veniturile tuturor oamenilor au fost afectate, sărbătoriții ar trebui să se gândească mai des la expresia „gestul contează”....

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: