Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA O elevă maghiară, cel mai fidel cititor al bibliotecii din Deva

O elevă maghiară, cel mai fidel cititor al bibliotecii din Deva

Dalma Johanna Orban, eleva  Liceului Teoretic „Téglas Gábor” din Deva, este cea mai fidelă cititoare a bibliotecii județene, ea obținând Locul 1 în cadrul manifestării cultural-educative „Trofeul Micului Cititor”, dedicată Zilei Internaționale a Copilului.

„Trofeul Micului Cititor” este un eveniment organizat de către Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și are ca scop atragerea spre lectură a unui număr cât mai mare de copii, de la cele mai fragede vârste, cultivându-le astfel gustul pentru citit.

Criteriul care a determinat decernarea premiilor, a trofeelor micilor cititori, a fost fidelitatea acestora față de bibliotecă, fidelitate exprimată în numărul de împrumuturi de carte și alte materiale de bibliotecă, dar și numărul de participări la activitățile bibliotecii. Astfel, au fost premiați acei mici prieteni ai bibliotecii care i-au trecut pragul de cele mai multe ori, care s-au arătat a fi cei mai interesați de cărți, care au fost în permanență în legătură cu Secția de Împrumut Carte pentru Copii.

Pe lângă eleva maghiară Dalma Johanna Orban, alți patru copii au primit premii și mențiuni. Locul 2 a fost ocupat de către Călina Teodora Ciobanu (Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva), locul 3 i-a revenit lui Tudor Mihai Blidar (Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva), iar mențiuni au primit Alexandra Furdui și Alexandra Ioana Bolea (ambele de la Colegiul Național „Decebal” Deva).

În deschiderea evenimentului a avut loc spectacolul „1000 de povești”, o producție a Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani, jucat în premieră la Deva și creat special de către actorii din Petroșani pentru întâlnirea de la Deva cu micii cititori.

După înmânarea trofeelor pentru micii cititori, a urmat momentul mult așteptat: carnavalul copiilor, cu parada costumelor inspirate din basmele românești. S-au perindat prin fața noastră eroi din cele mai îndrăgite povești și basme românești, iar cele mai frumoase și mai originale costume au fost premiate. Astfel, Elena Medina Păpădie a primit Premiul de originalitate, iar Sara Nedelcu, Premiul juriului.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: