Acasă STIRI CARAS-SEVERIN O folie va încărca smartphone-urile cu energie solară

O folie va încărca smartphone-urile cu energie solară

smartphoneCompania franceză Wysips a prezentat la Mobile World Congress, în desfăşurare la Barcelona, o folie transparentă care permite încărcarea smartphone-urilor folosind lumina.

Folia costă doar un euro, iar investitorii speră ca primele telefoane echipate cu folia fotovoltaică, integrată în ecrane, să ajungă în magazine până la sfârşitul anului.

Directorul general al Wysips, Ludovic Deblois, a prezentat la salonul de la Barcelona un smartphone echipat cu o astfel de folie. Imediat după expunerea la o sursă de lumină, bateria smartphone-ului a început să se încarce.

“Cu zece minute la soare veţi putea comunica două minute. Pentru a reîncărca complet, va fi necesară o expunere de şase ore, astfel că tehnologia noastră nu este neapărat pentru o reîncărcare completă, ci mai degrabă pentru a asigura energia necesară anumitor aplicaţii. De exemplu, dacă trebuie să daţi un telefon de urgenţă“, a spus Deblois, citat de AFP.

O linie de producţie cu o capacitate de 8 milioane de unităţi anual este pregătită în Franţa pentru a începe producţia în aprilie.
După ce producătorii de telefoane vor începe să-şi fabrice singuri foliile necesare, Wysips intenţionează să folosească fabrica din Franţa pentru a introduce tehnologia şi la alte produse.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Ritualul botezului NU se schimbă, a hotărât Sinodul BOR. Preotul trebuie să cunoască starea de sănătate a copilului

Calendar Ortodox 2021 * Calendar bisericesc: În fiecare lună a anului sunt sărbători religioase importante, dar și zile trecute cu cruce neagră. În...

Calendar Ortodox MARTIE 2021: Toate sărbătorile religioase importante din prima lună a primăverii, din Calendarul Bisericesc

Calendar Ortodox 2021 * Calendar bisericesc: În fiecare lună a anului sunt sărbători religioase importante, dar și zile trecute cu cruce neagră. În...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: