Acasă SĂNĂTATEA TA O nouă premieră medicală la Timișoara

O nouă premieră medicală la Timișoara

Mediciana timișoreană iese din nou la rampă, după ce astăzi a fost transmisă în premieră naţională de la Timişoara la Alba-Iulia o intervenţie chirurgicală laparoscopică la un adolescent. Transmisiunea live a intervenției s-a efectuat  cu ocazia organizării la Alba Iulia a unui simpozion medical.

Protagoniștii premierei naționale au fost medicii specialişti de la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” Timișoara care  au avut ocazia să arate participanţilor la Congresul Naţional de Chirurgie Pediatrică, desfășurat la Alba-Iulia, modalitatea laparoscopică de intervenţie în cazul unui varicocel, o afecţiune care poate provoca sterilitate. Operația s-a realizat cu succes, fiind de altfel a cincea de același fel la Timișoara, dar – până în prezent – nu s-a mai făcut niciodată o transmisie live la un pacient având această vârstă, între  două localități aflate la mai multe sute de kilometri distanță.

La Timişoara, medicii au început să utilizeze tot mai frecvent tehnica minim-invazivă, fapt considerat de către pacienți extrem de benefic.

 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: