Acasă ADMINISTRATIE O nouă serie de cursuri pentru pompieri şi poliţişti locali, la CFIC...

O nouă serie de cursuri pentru pompieri şi poliţişti locali, la CFIC Orăştie

pompieriO nouă serie de cursanţi a început pregătirea la Centrul de Iniţiere şi Formare Continuă (CFIC) al MAI de la Orăştie.

Este vorba de cursul de iniţiere în carieră pentru subofiţerii specialitatea pompieri şi protecţie civilă şi a celui de formare iniţială a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere.

La cursul de iniţiere în carieră pentru subofiţerii specialitatea pompieri şi protecţie civilă participă circa 90 de subofiţeri, din 20 unităţi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

La cursul de formare iniţială a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere iau parte 17 poliţişti locali din judeţele Hunedoara şi Alba. Primăriile care au solicitat şi sunt beneficiarele acestui gen de pregătire pentru structurile proprii sunt cele din localităţile Aiud, Brad, Deva, Haţeg, Hunedoara, Sebeş şi Râu de Mori”, a declarat comisarul şef Marius Moş.

În alocuţiunea de deschidere, directorul Centrului, comisarul-şef Ion Bogdan, a scos în evidenţă efortul depus de către Direcţia Generală Management Resurse Umane a M.A.I. pentru pregătirea prin cursuri de iniţiere a subofiţerilor specialitatea pompieri/protecţie civilă dar şi a poliţiştilor locali.

De asemenea, referindu-se la scopul cursurilor, a menţionat că acesta constă în formarea profesională a personalului în vederea exercitării atribuţiilor ce le revin privind apărarea vieţii, bunurilor şi a mediului împotriva incendiilor şi dezastrelor, al realizării măsurilor de protecţie civilă şi gestionarea situaţiilor de urgenţă, al apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi a circulaţiei pe drumurile publice.

La finalul cursurilor, pompierii şi poliţiştii locali vor susţine un examen în urma căruia obţin certificate de absolvire.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: