Acasă ADMINISTRATIE O nouă serie de cursuri pentru pompieri şi poliţişti locali, la CFIC...

O nouă serie de cursuri pentru pompieri şi poliţişti locali, la CFIC Orăştie

pompieriO nouă serie de cursanţi a început pregătirea la Centrul de Iniţiere şi Formare Continuă (CFIC) al MAI de la Orăştie.

Este vorba de cursul de iniţiere în carieră pentru subofiţerii specialitatea pompieri şi protecţie civilă şi a celui de formare iniţială a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere.

La cursul de iniţiere în carieră pentru subofiţerii specialitatea pompieri şi protecţie civilă participă circa 90 de subofiţeri, din 20 unităţi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

La cursul de formare iniţială a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere iau parte 17 poliţişti locali din judeţele Hunedoara şi Alba. Primăriile care au solicitat şi sunt beneficiarele acestui gen de pregătire pentru structurile proprii sunt cele din localităţile Aiud, Brad, Deva, Haţeg, Hunedoara, Sebeş şi Râu de Mori”, a declarat comisarul şef Marius Moş.

În alocuţiunea de deschidere, directorul Centrului, comisarul-şef Ion Bogdan, a scos în evidenţă efortul depus de către Direcţia Generală Management Resurse Umane a M.A.I. pentru pregătirea prin cursuri de iniţiere a subofiţerilor specialitatea pompieri/protecţie civilă dar şi a poliţiştilor locali.

De asemenea, referindu-se la scopul cursurilor, a menţionat că acesta constă în formarea profesională a personalului în vederea exercitării atribuţiilor ce le revin privind apărarea vieţii, bunurilor şi a mediului împotriva incendiilor şi dezastrelor, al realizării măsurilor de protecţie civilă şi gestionarea situaţiilor de urgenţă, al apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi a circulaţiei pe drumurile publice.

La finalul cursurilor, pompierii şi poliţiştii locali vor susţine un examen în urma căruia obţin certificate de absolvire.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

3 industrii care au prosperat pe timpul pandemiei

Pandemia cauzata de noul coronavirus SARS-CoV-2 a afectat economiile tuturor tarilor din intreaga lume. Multe industrii au avut de suferit, iar numarul...

Top 3 idei de a folosi culoarea albastră în iluminatul exterior al casei

Iluminatul exterior al casei tale îi poate schimba complet aspectul, în funcție de ce corpuri de iluminat alegi și de cromatica pe...

Cum să ai o casă confortabilă în timpul iernii. Ponturi pentru un sezon rece fără griji!

Sezonul rece este cel mai dificil pentru locuințe, de multe ori existând probleme cu încălzirea, umezeala, apa caldă sau chiar cu teribilul...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: