Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA O săptămână specială la Muzeul din Deva

O săptămână specială la Muzeul din Deva

muzeu devaMuzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva a început luni un proiect dedicat elevilor din judeţul Hunedoara.

Intitulat „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, proiectul se desfăşoară în cadrul „Săptămânii Altfel”, iar elevii vor fi invitaţi să modeleze în lut ca pe vremea dacilor, să vadă cum se restaurează piesele vechi sau cum se realizează un ierbar.

„Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva vine în întâmpinarea elevilor din Deva şi din judeţ cu un număr de şapte ateliere în cadrul cărora copiii sunt învăţaţi să modeleze în lut şi să împletească ca pe vremea dacilor. Copiilor le sunt oferite informaţii despre viaţa gospodărească şi meşteşugărească a dacilor, dar vor fi iniţiaţi şi în alte activităţi interesante pentru ei”, spune directorul MCDR Deva, Liliana Ţolaş.

Pe de altă parte, grupurile de copii ce vor vizita muzeul din Deva vor avea posibilitatea să asculte piese radiofonice după operele lui I.L. Caragiale sau să vizioneze filme documentare. Elevii care nu s-au înscris la cursurile atelierelor pot vizita expoziţia de bază a muzeului (ştiinţele naturii), precum şi cele trei expoziţii temporare (de etnografie africană, arheologie şi artă).

Copiii pasionaţi de istorie vor primi informaţii despre manualele didactice vechi aflate în colecţia bibliotecii muzeului şi despre piesele deosebite din colecţia Secţiei de Istorie a muzeului.

Elevii vor putea viziona filme documentare despre dinozauri, inclusiv dinozaurii pitici din Ţara Haţegului, despre pădurile şi pericolele Africii, despre Triunghiul Bermudelor, imitatorii animalelor sau megafulgere.

Prin aceste ateliere muzeul devean doreşte să se implice şi mai mult în viaţa instituţiilor de învăţământ şi a comunităţii, să-i înveţe pe copii că muzeul înseamnă mai mult decât o vizită, că este o instituţie de cunoaştere şi învăţare care poate completa cu succes informaţiile dobândite în timpul orelor de curs de la şcoală”, a explicat directorul instituţiei, Liliana Ţolaş.

Copiii care nu s-au înscris la cursurile atelierelor pot vizita expoziţia de bază a muzeului, organizată pe teme care ţin de ştiinţele naturii, precum şi cele trei expoziţii temporare – de etnografie africană, arheologie şi artă.

În organizarea activităţilor din această săptămână, muzeul a fost ajutat şi de Direcţia Judeţeană de Cultură Hunedoara, Primăria Deva şi de Asociaţia „Terra Dacica Aeterna”, prin punerea la dispoziţie a specialiştilor pentru atelierul de ceramică.

În data de 3 aprilie intrarea la muzeu va fi gratuită.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Top 5 sfaturi de fashion de la femeile din Vest

Fiecare femeie în parte are stilul propriu și unic de a se îmbrăca, comporta, gesticula și mânca, de exemplu. Cu toate acestea,...

Gardul electric: CE trebuie să știi înainte să cumperi unul?

Poate că și tu ai auzit tot mai mult despre gardurile electrice în ultima vreme. Într-adevăr, de câțiva ani, acestea au devenit...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: