Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA O săptămână specială la Muzeul din Deva

O săptămână specială la Muzeul din Deva

muzeu devaMuzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva a început luni un proiect dedicat elevilor din judeţul Hunedoara.

Intitulat „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, proiectul se desfăşoară în cadrul „Săptămânii Altfel”, iar elevii vor fi invitaţi să modeleze în lut ca pe vremea dacilor, să vadă cum se restaurează piesele vechi sau cum se realizează un ierbar.

„Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva vine în întâmpinarea elevilor din Deva şi din judeţ cu un număr de şapte ateliere în cadrul cărora copiii sunt învăţaţi să modeleze în lut şi să împletească ca pe vremea dacilor. Copiilor le sunt oferite informaţii despre viaţa gospodărească şi meşteşugărească a dacilor, dar vor fi iniţiaţi şi în alte activităţi interesante pentru ei”, spune directorul MCDR Deva, Liliana Ţolaş.

Pe de altă parte, grupurile de copii ce vor vizita muzeul din Deva vor avea posibilitatea să asculte piese radiofonice după operele lui I.L. Caragiale sau să vizioneze filme documentare. Elevii care nu s-au înscris la cursurile atelierelor pot vizita expoziţia de bază a muzeului (ştiinţele naturii), precum şi cele trei expoziţii temporare (de etnografie africană, arheologie şi artă).

Copiii pasionaţi de istorie vor primi informaţii despre manualele didactice vechi aflate în colecţia bibliotecii muzeului şi despre piesele deosebite din colecţia Secţiei de Istorie a muzeului.

Elevii vor putea viziona filme documentare despre dinozauri, inclusiv dinozaurii pitici din Ţara Haţegului, despre pădurile şi pericolele Africii, despre Triunghiul Bermudelor, imitatorii animalelor sau megafulgere.

Prin aceste ateliere muzeul devean doreşte să se implice şi mai mult în viaţa instituţiilor de învăţământ şi a comunităţii, să-i înveţe pe copii că muzeul înseamnă mai mult decât o vizită, că este o instituţie de cunoaştere şi învăţare care poate completa cu succes informaţiile dobândite în timpul orelor de curs de la şcoală”, a explicat directorul instituţiei, Liliana Ţolaş.

Copiii care nu s-au înscris la cursurile atelierelor pot vizita expoziţia de bază a muzeului, organizată pe teme care ţin de ştiinţele naturii, precum şi cele trei expoziţii temporare – de etnografie africană, arheologie şi artă.

În organizarea activităţilor din această săptămână, muzeul a fost ajutat şi de Direcţia Judeţeană de Cultură Hunedoara, Primăria Deva şi de Asociaţia „Terra Dacica Aeterna”, prin punerea la dispoziţie a specialiştilor pentru atelierul de ceramică.

În data de 3 aprilie intrarea la muzeu va fi gratuită.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să obții un look de film noir? 4 sfaturi pentru bărbații care preferă stilul clasic

Film noir este un termen cinematografic, care descrie filmele polițiste hollywoodiene clasice. Acesta a devenit un reper cunoscut nu doar în acest...

Pleci la munte? Află 4 lucruri de care trebuie să ții cont pentru o escapadă montană perfectă!

Zona montană este perfectă pentru o ieșire din oraș și pentru o gură de aer curat. Muntele este extrem de benefic pentru...

4 AVANTAJE și 4 DEZAVANTAJE pe care le are INTERNETUL în societatea contemporană

Odată cu apariția internetului, lucrurile au început să devină mai ușoare, mai dezvoltate și mai moderne. Procesele de comunicare, cele de plată,...

Totul despre PC-uri: Iată în ce mituri despre calculatoare nu mai trebuie să creadă persoanele din Vest în anul 2020!

Unii oameni au tendința de a crede tot ce aud, fără a se interesa dacă informațiile primite sunt corecte sau nu. Din...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: