Acasă STIRI O tânără din Sebeș, care avea un bebeluș în brațe, a fost...

O tânără din Sebeș, care avea un bebeluș în brațe, a fost bătută de fostul iubit. Bărbatul a fost reținut

[ad_1]

Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a suspendat autorizația de mediu a operatorului Polaris de a depozita deșeuri menajere la depozitul din Târgu Jiu. 

Municipiul Alba Iulia este direct afectat de suspendarea autorizației, din cauza faptului că Polaris duce gunoiul menajer ridicat din Alba Iulia, la depozitul respectiv. 

În aceeași situație se află și Teiuș, Sântimbru, Mihalț, Galda, Cricău, Stremț, Ciugud și Rădești, localități în care tot firma Polaris operează și gunoiul ridicat este transportat tot la Târgu Jiu.

Mai exact, potrivit presei locale, luni 15 martie, APM Gorj a decis suspendarea autorizației de mediu a depozitului de gunoi operat de firma Polaris.

Decizia de suspendare intră în vigoare din 23 martie, adică în opt zile, însă aceasta poate fi atacată în instanță.

Procedura de transportare și depozitare a gunoiului la Târgu Jiu din localitățile din Alba, unde operează Polaris este oricum pe ultima sută de metri, deoarece, în urma unei decizii a Consiliului Local Târgu Jiu, se interzice de la 1 mai aducerea gunoiului în municipiu din alte localități.

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa: ”Este de noaptea minții” – o primă soluție ar putea veni la începutul lunii aprilie

Contactat de reporterii alba24.ro, primarul Gabriel Pleșa a declarat că este bulversat de decizia APM Gorj, mai ales că România se află în mijlocul pandemiei cauzate de coronavirus, iar o blocare a transportului de gunoi și implicit sufocarea orașului de gunoaie este un lucru grav.

Gabriel Pleșa a declarat că, cel mai probabil, de la începutul lunii aprilie, la depozitul de la Galda de Jos ar putea fi pusă în funcțiune o celulă de depozitare a gunoiului și o linie de sortare, dar poate acest lucru ar putea fi posibil mai devreme, dacă lucrurile nu se vor rezolva la Târgu Jiu.

Mai mult de atât, Gabriel Pleșa a declarat, pentru alba24.ro, că în zilele următoare va fi la București unde va avea mai multe întâlniri cu reprezentații Guvernului, întâlniri în care va ridica problema gunoaielor care ar putea afecta în viitorul apropiat municipiul Alba Iulia, dar și restul localităților.

Dan Popescu, administratorul public al județului Alba: Procesul de predare-primire al depozitului de la Galda de Jos va fi finalizat pe 9 mai

Contactat de alba24.ro, Dan Popescu a declarat că momentan Consiliul Județean Alba este în plin proces de predare-primire al  Centrului de Management al Deşeurilor de la Galda de Jos către Asocierea RER Vest SA Timişoara (lider) și Retim Ecologic Service, operatori care au câștigat după mai bine de șapte ani dreptul de a opera și funcționa în locație.

Acesta a declarat că termenul de finalizare a procedurii de predare-primire este stabilit pentru data de 9 mai.

Cum o criză a gunoaielor bate la ușa municipiului Alba Iulia, dar și a localităților unde operează Polaris, se fac demersuri pentru a grăbi termenul de predare-primire, însă situația este incertă.

Epopeea Centrului de Management al Deşeurilor de la Galda de Jos a luat sfârșit luni, 25 ianuarie 2021, la Curtea de Apel Alba Iulia, după ani buni de contestații și procese în mai multe instanțe de judecată din țară.

Contractul, cu o valoare estimată de 63.518.681 de lei, respectiv circa 13,1 milioane de euro, a fost câștigat de cele două firme în asociere, la începutul lunii octombrie.

Va fi încheiat pe o durată de 6 ani. Asocierea RER Vest SA Timişoara (lider) cu Retim Ecologic Service ar urma să administreze Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Galda de Jos şi staţiile de transfer de la Blaj şi Tărtăria, dar şi procesul de transport a deşeurilor de la staţiile de transfer la centrul de la Galda de Jos.

Alba Iulia a mai fost într-o criză a gunoaielor, în urmă cu un an

La începutul anului 2020, autorizația de transbordare a gunoiului menajer, de către firma Polaris, pe platforma temporară de la Bărăbanț a fost sistată de Garda de Mediu.

Orașul a fost năpădit de gunoaie, iar autoritățile s-au chinuit să găsească soluții.

După o perioadă de timp, a fost emisă o nouă autorizație către Polaris pentru platforma de la Bărăbanț, apoi a fost amenajată o nouă platformă de depozitate a gunoiului pentru 24 de ore, pe centura municipiului Alba Iulia, platformă care funcționează și în prezent.

Procedura este următoarea: operatorul Polaris strânge gunoiul din Alba Iulia, îl duce pe platforma de transbordare de pe centura municipiului, iar apoi îl transportă la centrul din Târgu-Jiu.

Situația cel mai probabil va deveni critică, din cauza faptului că pe data de 23 martie depozitarea la Târgu-Jiu nu va mai fi posibilă.

Autoritățile au cam opt zile pentru a găsi soluții. În caz contrar, Alba Iulia, dar și celelalte opt localități vor fi sufocate de gunoaie.[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Care sunt cele mai bune vinuri pe care le poți degusta?

Întreabă orice expert în vin care este cel mai bun mod de a învăța despre vin și acesta îți va spune să...

3 aspecte la care să fii atent pentru a alege geaca de iarnă potrivită

Sezonul rece are farmecul său, însă temperaturile scăzute pot crea multe neplăceri. Îmbrăcămintea necesită multă atenție pe timpul iernii. Ai nevoie de...

Vrei să îți renovezi casa? Iată cele mai inspirate idei pentru amenajări interioare de calitate!

Exista anumite momente in care te gandesti ca aspectul casei tale nu te mai multumeste? Daca ai raspuns afirmativ la aceasta intrebare,...

Ești bunică pentru prima oară? Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru bebelușul din familia ta

Venirea pe lume a primului nepot din familie este întotdeauna un moment emoționant și de referință pentru întreaga familie. Toată lumea își...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: