AcasăSTIRIO zi, o lecție de istorie

O zi, o lecție de istorie

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în 28 noiembrie 2017, ora 1700, la Sala de Lectură, un eveniment cultural deosebit: întâlnirea cu profesorul de istorie Viorel Guțu care, cu acest prilej, își va lansa volumul intitulat „O zi, o lecție de istorie”, apărut de curând la editura Karina din Deva.

Pasionat de istorie, autor al unui mare număr de articole și studii de istorie și de didactica istoriei publicate în reviste de specialitate, profesorul Viorel Guțu din Hunedoara a avut lăudabila inițiativă de a crea o pagină de facebook intitulată „Lecția de istorie”. Prin această pagină, creată acum aproape patru ani, la 1 ianuarie 2014, autorul ei a dorit să împărtășească unui număr cât mai mare de „internauți” pasiunea pentru istorie, postând în fiecare zi câte un eveniment, câte o personalitate care au legătură cu ziua respectivă. Astfel, timp de un an, sunt trecute în revistă personalități române și străine, de la Cleopatra și Ștefan cel Mare la președinții Statelor Unite, și evenimente, de la bătălia de la Maraton la Unirea de la 1 Decembrie și de la bătălia de la Waterloo la căderea Zidului Berlinului. Parcurgând, zi de zi, pagina de facebook a profesorului Viorel Guțu, avem în față o amplă panoramă a istoriei universale și naționale, din zorii civilizației până la zborurile în Cosmos.

Textele postate pe facebook au fost strânse în volumul intitulat „O zi, o lecție de istorie”, un volum foarte bine documentat și realizat cu rigoarea specialistului în istorie care este Viorel Guțu. Este un volum util cititorilor de toate vârstele, în primul rând elevilor, tinerilor care ar trebui să cunoască istoria, să tragă învățăminte din evenimentele din trecut și din viețile marilor personalități.

Lansarea de carte va oferi celor prezenți ocazia să dialogheze cu profesorul Viorel Guțu și să obțină un autograf pe acest excelent și atât de util volum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc