Acasă EDITORIAL ”Ochiul și timpanul”- o mărturisire cât un festival de film

”Ochiul și timpanul”- o mărturisire cât un festival de film

Preocupați prea mult de scandalurile politice zilnice, de desuetul în care se aruncă și ne aruncă vajnicii noștri politicieni de la Putere, dar și asaltați de miile de știri false care vin în valuri pe toate mijloacele mass-media, mulți  – sunt sigur – vom fi scăpat din vedere anumite evenimente care, însă, merită să fie mai bine ”rumegate”.

Unul dintre aceste evenimente peste care merită să poposim este cel al cărui protagonist a fost șeful Direcţiei Analiză din SRI, Adrian Părăluţă, un tânăr ofițer, șef de unitate în cadrul acestei instituții, o persoană care a venit pe scena unui festival de film (da, ați citit bine, chiar pe scena unui festival de film) pentru a ne spune unde sunt acele ”milioane” de români ascultați zi și noapte de către Serviciul Român de Informații.

Așa după cum se știe bine, în ultimele luni de zile a fost indusă în rândul opiniei publice ideea că SRI a ascultat peste șase milioane de români, cheltuind cu zecile de milioane de euro pentru aceste operațiuni care s-au făcut și fără respectarea legislației. Sigur, ideile de acest gen lansate în mass-media de unii au drept scop transformarea ”neprihăniților” politicieni ca Dragnea&Co. în victime ale sistemului, ale ”statului paralel” și ale caracatiței sorosiste, fără să mai pese nimănui că o instituție esențială a statului este târâtă în mocirlă. Or, asta nu poate să facă altceva decât să slăbească în întregul său tot eșafodajul statal. Tot ce contează este ca EI să scape nepedepsiți!

Ei bine, în acest context, Adrian Părăluță a venit public și a demontat toată retorica respectivă. A adus și cifre! El a spus că SRI nu are, nici pe departe, resursele şi nici nevoia operativă de a urmări milioane de oameni, aşa cum se prezintă prea des în spaţiul public. ”În realitate, între 2004 si 2016, SRI a solicitat şi obţinut un pic peste 9000 de mandate de securitate naţională, care au vizat interceptarea comunicaţiilor unui număr de aproximativ 16.000 de cetăţeni”, a spus el.

Da, 9000 de mandate în 12 ani! Oare câte dintre ele or fi fost pentru terorism, contraspionaj, diverse amenințări transfrontaliere și câte să fi fost pentru corupție? OK, e clar că suntem o țară condusă de corupți și poate că multe dintre aceste 9000 or fi fost solicitări de interceptare împotriva unor persoane suspectate de acte de corupție. Chiar și așa, când numeri 9000 și împarți la 12 ani rămâne foarte puțin, aș zice eu chiar prea puțin pentru cât de coruptă e clasa politică.

Mi-aș dori ca SRI să aibă acele resurse care să îi permită acțiunile ce pot conduce la stârpirea fenomenului corupției, însă știu că astea sunt, din păcate, doar vise. Buba e atât de mare, iar oamenii și resursele SRI atât de puține încât tare mi-e teamă că atacurile venite valuri peste valuri împotriva ”ochiului și timpanului” statului vor șubrezi instituția, iar asta nu înseamnă altceva decât șubrezirea STATULUI, disoluția acestuia. Oare chiar ne dorim așa ceva? Cu siguranță eu unul, nu!

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: