OMV deschide la Arad cel mai mare depozit de combustibil din vestul ţării

0
1123

OMV va deschide, în Arad, cel mai mare depozit şi centru de distribuţie de combustibil din vestul României, în urma unei investiţii de 17 milioane de euro, a anunţat, miercuri, primarul Gheorghe Falcă, pentru aceasta fiind realizată a zecea ieşire pe şoseaua de centură.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a anunţat, miercuri în cadrul unei conferinţe de presă că în municipiul Arad se va realiza o investiţie de 17 milioane de euro a companiei OMV, care va avea cel mai mare depozit şi centru de distribuţie a combustibilului din vestul ţării.

„De anul trecut noi am fost în discuţii cu această mare companie. Ne-am împărţit responsabilităţile. În primul rând suntem bucuroşi că am convins o astfel de companie să facă o investiţie de 17 milioane de euro în Arad. Se confirmă că Aradul este un oraş hub pentru transport şi hub pentru logistică. În acest moment se realizează cel mai mare depozit de combustibil din vestul ţării, iar noi, pentru accesul la acest depozit vom realiza un drum cu acces în centura municipiului Arad, astfel încât Aradul să aibă în acest an cea de-a zecea ieşire pe şoseaua de centură. Noi am realizat studiul de fezabilitate, am constatat că intrăm pe câteva proprietăţi private şi, în consecinţă, trebuie să expropriem aceste mici suprafeţe pe cheltuiala primăriei. Vom finaliza această investiţie în cursul acestui an, cu referire la drum, dânşii vor modermniza calea de rulare pentru transport feroviar, şi noi calea de rulare pe transport rutier”, a declarat primarul Gheorghe Falcă în conferinţă de presă.

Potrivit primarului, investiţia va fi realizată de către OMV, care are teren în zonă, şi va deveni operaţională, cel mai probabil, în cursul anului 2018.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.