AcasăSTIRIHUNEDOARAOpen Race Retezat

Open Race Retezat

foto: alpbachtal.at
foto: alpbachtal.at

Cea de-a doua ediţie a concursului de schi-alpinism Open Race Retezat va avea loc sâmbătă pe un traseu în lungime de 25 de kilometri, din Masivul Retezat.

Organizatorii – Asociaţia „Search and Rescue Service (SARS) România şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Hunedoara – mizează pe participarea a zeci de sportivi din întreaga ţară.

Startul concursului va fi dat sâmbătă, la ora 08.00, din Cheile Buţii, sportivii urmând să parcurgă apoi pe schiuri de tură un traseu care include o diferenţă de nivel de peste 1.600 de metri, cu urcare spre vârful Pleşa, continuare spre vârfurile Piule, Drăgşan, şaua Plaiului Mic, Custura, Valea Mării şi sosire la Cheile Buţii.

„Este un traseu extrem de frumos şi, totodată, spectaculos. Se va urca până la o altitudine de 2.465 m, pe vârful Custura, iar coborârea de pe vârful Valea Mării până la Cheile Buţii este una dintre cele mai lungi din ţară. Sportivii vor alerga pe schiuri de tură, acestea asemânându-se cu cele obişnuite, cu deosebirea că sistemul de legături este unul special, iar pe talpă se montează piele de focă, pentru partea de urcare. La coborâre, pielea de focă se îndepărtează, iar schiul se transformă în unul normal”, a declarat şeful Diviziei Naţionale de Salvare SARS România, Sorin Sanda.

În cadrul concursului a fost stabilit un traseu şi pentru persoanele care nu sunt obişnuite cu acest gen de escaladă pe schiuri, categoriile pentru care se vor acorda puncte fiind cele de Profesionişti, Amatori, Jandarmerie, Salvamont şi Feminin.

Toţi participanţii vor trebui să prezinte echipamentul specific cu schiuri de tură, beţe de tură, piei de focă, pieps-dispozitiv special de căutare în caz de avalanşă, colţari şi cască.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc