Acasă STIRI ARAD Operaţie pe cord deschis, cu inima oprită 70 de minute

Operaţie pe cord deschis, cu inima oprită 70 de minute


O femeie din Arad, în vârstă de 66 de ani, a fost operată cu succes pe cord deschis, la Centrul de Chirurgie Laparoscopică al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG), în timpul intervenţiei fiind folosită, în premieră, tehnica circulaţiei extracorporeale, ce presupune devierea circulaţiei sângelui prin afara inimii.

În timpul operaţiei, cordul pacientului este oprit, fapt care s-a întâmplat, pentru aproape 70 de minute, şi la bolnava din Arad.

„Intervenţia chirurgicală care a fost efectuată la Clinica de cardiologie din cadrul Centrului de Chirurgie Laparoscopică al UVVG, a durat în jur de trei ore. Pacienta, care în prezent se află într-o stare foarte bună, suferea de insuficienţă mitrală reumatismală”, a declarat prof.univ.dr.Zoltan Galajda, directorul Clinicii de Chirurgie Cardiacă şi Vasculară din Debrecen (Ungaria), profesor asociat al UVVG Arad.

El a fost ajutat de o echipă de chirurgi de la universitatea arădeană.

Valva din inima bolnavei nu mai funcţiona bine, fiind deformată din cauza unei boli reumatice. „Acum bolnava se simte bine, iar medicul specialist care a verificat post operator valva, prin echocardiografie transesofagiană, a constatat că din gradul IV de insuficienţă, cât a avut înainte de operaţie, acum inima bolnavei nu mai prezintă insuficienţă mitrală, rezultatul fiind excelent”, a precizat prof.univ.dr.Zoltan Galajda.

La rândul său, preşedintele UVVG Arad, prof.univ.dr. Aurel Ardelean, a remarcat rolul pe care îl poate juca o clinică privată ce colaborează cu o instituţie de învăţământ superior din România, putând să ajute bolnavi din toată ţara, graţie experienţei chirugului şi echipei cu care lucrează.

„Vom continua să colaborăm cu prof.univ.dr. Zoltan Galajda şi cu echipa, iar în paralel începem cursurile pentru pregătirea propriei noastre echipe clinice pe chirurgie cardio – vasculară, cursurile urmând a se desfăşura cu sprijinul Consiliului Judeţean Arad, sub îndrumarea aceleaşi echipe de medici de la Universitatea din Debrecen”, a spus preşedintele UVVG Arad.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: