Acasă ADMINISTRATIE OPINIE: Garda de Mediu şi staţiile de epurare

OPINIE: Garda de Mediu şi staţiile de epurare

statia epurareDacă în timpul Guvernului Ponta I (până la alegerile generale din noiembrie 2012) Garda de Mediu Hunedoara oferea informaţii prompte şi pertinente necesare cetăţenilor, oamenilor care contribuie cu bani la bugetul public, lucrurile par să se fi schimbat.

Chiar prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu, a fost nevoit să recunoască un adevăr dureros: Garda de Mediu are acum alte reguli după care informează opinia publică, mai întâi trebuind să ceară aprobare „de la Bucureşti” pentru ceea ce ar intenţiona să spună şeful instituţiei. De parcă şefii de la Capitală ar cunoaşte mai bine problemele din teritoriu.

Aşa că prefectul a fost pus în situaţia delicată de a prezenta, într-o întâlnire cu jurnaliştii, doar faptul că Garda de Mediu a făcut controale şi a dat amenzi.

„Garda de mediu a efectuat 17 controale, dintre care 15 la staţiile de epurare orăşeneşti şi două la staţiile de epurare industriale. În urma acţiunilor de control s-au aplicat patru sancţiuni contravenţionale. Avem probleme majore la patru staţii de epurare orăşeneşti”, a declarat prefectul Sorin Vasilescu.

Cu toată bunăvoinţa domniei sale, Sorin Vasilescu un a putut să precizeze care sunt staţiile la care se face referire în informarea Gărzii de Mediu.

Care sunt acele staţii, ce probleme au fost descoperite, ce s-a dispus pentru rezolvarea acestora, în cât timp şi, mai ales, efectele asupra cetăţeanului, probabil vom afla după ce „Bucureştiul” va da un OK sau, mai ştii, un Like.

Până atunci, pe surse neoficiale, se ştie că doar staţia de epurare de la Livezeni este în parametrii de lucru ceruţi de Uniunea Europeană. Şi se mai spune că staţiile de epurare din Deva şi Hunedoara prelucrează doar 10% din apele uzate. Consecinţele sunt uşor de apreciat.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: