Acasă ADMINISTRATIE OPINIE: Garda de Mediu şi staţiile de epurare

OPINIE: Garda de Mediu şi staţiile de epurare

statia epurareDacă în timpul Guvernului Ponta I (până la alegerile generale din noiembrie 2012) Garda de Mediu Hunedoara oferea informaţii prompte şi pertinente necesare cetăţenilor, oamenilor care contribuie cu bani la bugetul public, lucrurile par să se fi schimbat.

Chiar prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu, a fost nevoit să recunoască un adevăr dureros: Garda de Mediu are acum alte reguli după care informează opinia publică, mai întâi trebuind să ceară aprobare „de la Bucureşti” pentru ceea ce ar intenţiona să spună şeful instituţiei. De parcă şefii de la Capitală ar cunoaşte mai bine problemele din teritoriu.

Aşa că prefectul a fost pus în situaţia delicată de a prezenta, într-o întâlnire cu jurnaliştii, doar faptul că Garda de Mediu a făcut controale şi a dat amenzi.

„Garda de mediu a efectuat 17 controale, dintre care 15 la staţiile de epurare orăşeneşti şi două la staţiile de epurare industriale. În urma acţiunilor de control s-au aplicat patru sancţiuni contravenţionale. Avem probleme majore la patru staţii de epurare orăşeneşti”, a declarat prefectul Sorin Vasilescu.

Cu toată bunăvoinţa domniei sale, Sorin Vasilescu un a putut să precizeze care sunt staţiile la care se face referire în informarea Gărzii de Mediu.

Care sunt acele staţii, ce probleme au fost descoperite, ce s-a dispus pentru rezolvarea acestora, în cât timp şi, mai ales, efectele asupra cetăţeanului, probabil vom afla după ce „Bucureştiul” va da un OK sau, mai ştii, un Like.

Până atunci, pe surse neoficiale, se ştie că doar staţia de epurare de la Livezeni este în parametrii de lucru ceruţi de Uniunea Europeană. Şi se mai spune că staţiile de epurare din Deva şi Hunedoara prelucrează doar 10% din apele uzate. Consecinţele sunt uşor de apreciat.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum transformi bucătăria bunicii într-un spațiu modern, fără să renunți la farmecul copilăriei

Copilăria înseamnă pentru mulți perioada petrecută în casa bunicilor. O mulțime de sentimente frumoase îi copleșesc, așa că nu e de mirare...

3 moduri inedite prin care îți poți reduce stresul prin cumpărături inteligente

Probabil știi deja că atunci când ești stresată preferi să faci o sesiune de cumpărături fie, online, fie vizitând magazinele unui centru...

Este grădina ta pregătită pentru temperaturi scăzute? Iată 4 lucruri pe care să le faci iarna

Din momentul în care iarna își intră în drepturi și temperaturile foarte scăzute sunt prezente din ce în ce mai des, grădina...

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: