Acasă ADMINISTRATIE OPINIE: Garda de Mediu şi staţiile de epurare

OPINIE: Garda de Mediu şi staţiile de epurare

statia epurareDacă în timpul Guvernului Ponta I (până la alegerile generale din noiembrie 2012) Garda de Mediu Hunedoara oferea informaţii prompte şi pertinente necesare cetăţenilor, oamenilor care contribuie cu bani la bugetul public, lucrurile par să se fi schimbat.

Chiar prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu, a fost nevoit să recunoască un adevăr dureros: Garda de Mediu are acum alte reguli după care informează opinia publică, mai întâi trebuind să ceară aprobare „de la Bucureşti” pentru ceea ce ar intenţiona să spună şeful instituţiei. De parcă şefii de la Capitală ar cunoaşte mai bine problemele din teritoriu.

Aşa că prefectul a fost pus în situaţia delicată de a prezenta, într-o întâlnire cu jurnaliştii, doar faptul că Garda de Mediu a făcut controale şi a dat amenzi.

„Garda de mediu a efectuat 17 controale, dintre care 15 la staţiile de epurare orăşeneşti şi două la staţiile de epurare industriale. În urma acţiunilor de control s-au aplicat patru sancţiuni contravenţionale. Avem probleme majore la patru staţii de epurare orăşeneşti”, a declarat prefectul Sorin Vasilescu.

Cu toată bunăvoinţa domniei sale, Sorin Vasilescu un a putut să precizeze care sunt staţiile la care se face referire în informarea Gărzii de Mediu.

Care sunt acele staţii, ce probleme au fost descoperite, ce s-a dispus pentru rezolvarea acestora, în cât timp şi, mai ales, efectele asupra cetăţeanului, probabil vom afla după ce „Bucureştiul” va da un OK sau, mai ştii, un Like.

Până atunci, pe surse neoficiale, se ştie că doar staţia de epurare de la Livezeni este în parametrii de lucru ceruţi de Uniunea Europeană. Şi se mai spune că staţiile de epurare din Deva şi Hunedoara prelucrează doar 10% din apele uzate. Consecinţele sunt uşor de apreciat.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: