Acasă AGRICULTURA & AGRIBUSINESS Oprea: Funcţionarii care se ocupă de agricultură sunt doar nişte frânari

Oprea: Funcţionarii care se ocupă de agricultură sunt doar nişte frânari

Camera Agricolă Timiş se numără printre puţinele organizaţii de acest fel din ţară care au reuşit să treacă peste dificultăţile financiare ale începutului şi să se constituie conform noului act normativ în domeniu.Aproape 5.000 de fermieri  ce şi-au exprimat votul au validat ceeace se doreşte a fi cea mai importantă  instituţie agricolă privată. Dacă agricultorii timişeni au trecut de primul „hop”, cel generat de absenţa fondurilor de la buget pentru înfiinţare, în prezent aceştia se confruntă cu alte greutăţi.

Pentru a fi cu adevărat o reprezentantă directă a fermierilor,camera agricolă are nevoie de un buget adecvat bunei funcţionări,buget care trebuie generat şi prin existenţa  unor pârghii care să permită realizarea de surse de finanţare..Din păcate, actualul act normativ nu oferă decât un număr restrâns de atribuţiuni prin care se poate interveni în sprijinul agricultorilor, în principal activităţi de consultanţă şi formare profesională. Din aceste motive actualul statut al camerei nu este considerat adecvat de către fermierii timişeni,drept pentru care conducerea  Camerei Agricole Timiş a făcut mai multe propuneri constructive ministerului de resort.

Se pare că aceste propuneri nu au găsit un ecou convingător la forul central,ele fiind respinse în bloc,iar un funcţionar însărcinat cu redactarea răspunsului către camera agricolă petentă având chiar o formulare oarecum stângace.Acest fapt  a generat indignarea domnului Nicolae Oprea,imputernicitul colegiului de conducere a Camerei Agricole Timiş.

Propunerile Camerei Agricole Timiş sunt tratate cu superioritate, răspunsurile adresate de catre minister instuţiei noastrei sunt negative. Aceşti funcţionari care se ocupă de agricultură sunt doar nişte frânari”  a afirmat cu amărăciune  şi supărare Nicolae Oprea.

Reprezentanţii camerei agricole solicitau printre altele, atribuţiuni privind fondul funciar,stabilirea preţurilor medii la produsele agricole,organizarea patrimoniului agricol,pârghii în domeniu creşterii animalelor , a acordării subvenţiilor şi altor forme de sprijin pentru agricultori.

Trecând peste dezamăgirile produse de răspunsul primit,reprezentanţii Camerei Agricole Timiş s-au adresat parlamentului,care se pare că este mult mai receptiv în ceeace priveşte necesitatea modificării actului normativ de funcţionare a Camerei Agricole.

Fermierii privaţi din Timiş,ca de peste tot din ţară au nevoie cu adevărat de o organizaţie care să-i reprezinte şi să le ofere sprijin  în rezolvarea problemelor în timp real. Pentru acest deziderat trebuie găsite soluţii pertinente, astfel ca  aceste  organizaţii-instituţii să aibă  realizări eficiente pentru producătorii agricoli şi să nu rămână  doar o formă fără fond.

 

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

3 SOLUȚII de a așeza încălțămintea tuturor membrilor familiei la ușa de la intrare

În multe locuințe se poate observa că la intrare sunt așezate la vedere numeroase perechi de pantofi, papuci, cizme, sandale, teniși, aparținând...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: