Acasă STIRI CLUJ Organizatorii Electric Castle vor să planteze 1 milion de copaci într-o singură...

Organizatorii Electric Castle vor să planteze 1 milion de copaci într-o singură zi

Fanii Electric Castle sunt invitați de organizatori să ia parte la o acțiune-record de plantare de arbori, organizată de Direcția Silvică Cluj. Alături de echipa festivalului, voluntarii vor încerca să planteze 1 milion de puieți într-o singură zi.

Acțiunea de voluntariat are loc sâmbătă, 30 martie, începând de la ora 9:30, în pădurea Gheorghieni de lângă Cluj-Napoca. Accesul se face pe drumul care leagă municipiul de satul Gheorghieni; punctul de întâlnire al voluntarilor se află la 200 de metri de nodul centurii Apahida‑Vâlcele cu strada Borhanci și va fi semnalizat corespunzător, prin pancarte, în ziua evenimentului.

Înscrierile se fac prin completarea unui scurt formular online, care poate fi accesat la adresa https://goo.gl/forms/J9f55Irltpp7N6y43.

Direcția Silvică va asigura tuturor participanților unelte specifice activității de plantare, echipamentul de protecție necesar și apă potabilă. De asemenea, organizatorii oferă și transport gratuit, cu condiția ca voluntarii să precizeze acest lucru în momentul înscrierii, alături de numărul total de persoane din grup. Pentru cei care au nevoie de transport, locul de întâlnire va fi parcarea hypermarketului CORA din Cluj-Napoca, la ora 9:00 în data de 30 martie.

„Într-o țară a defrișărilor masive, în care zilnic auzim știri despre tăieri ilegale, ne dorim ca Electric Castle și comunitatea din jurul acestui festival să fie o parte a soluției, nu a problemei. Pe lângă acțiunile pe care le organizăm chiar în timpul Electric Castle, apreciem această ocazie de a oferi județului Cluj o «gură de aer proaspăt», la propriu și la figurat!”, spune Andi Vanca, director de comunicare Electric Castle.

Electric Castle a decis să se implice ca partener al acestui proiect pentru a continua seria de acțiuni pentru mediu organizate în timpul festivalului, care anul acesta va avea loc între 17 și 21 iulie. Festivalul urmărește să devină în timp un festival „zero waste”, promovând reciclarea și reducând risipa de materiale greu refolosibile. De aceea, încă de anul trecut, paiele de plastic au fost interzise în festival, iar din acest an toți vendorii de alimente și băuturi din EC vor avea obligația de a oferi ambalaje din materiale 100% reciclabile.

Artiștii și trupele care vor concerta la Electric Castle 2019 pot fi descoperiți pe site-ul festivalului, ElectricCastle.ro. Pe aceeași platformă sunt disponibile și abonamentele, care, pentru următoarele 4 săptămâni, pot fi cumpărate la prețul de 499 de lei. Biletele de o zi sunt și ele disponibile online, cu prețuri cuprinse între 199 și 299 de lei.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

NU pleca în concediu până nu verifici aceste aspecte! Transformă fiecare vacanță într-o experiență plăcută!

Pentru fiecare român concediul este cea mai așteptată perioadă, mai ales după luni intense de muncă. Chiar dacă nevoia de a pleca...

Știai că poți aduce AVENTURA în viața ta fără să părăsești locuința?

Majoritatea oamenilor vor o viață palpitantă, plină de adrenalină, dar puțini reușesc să-și pună în practică dorințele, din diferite motive. Unele sunt...

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: