Acasă STIRI Parcare publică cu 31 de locuri din Alba Iulia, transformată temporar în...

Parcare publică cu 31 de locuri din Alba Iulia, transformată temporar în parcare rezidențială. Care este motivul


Parcarea cu 31 de locuri de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia va fi utilizată temporar cu funcțiune de reședință, în loc de parcare publică.

Aceasta va fi pentru mașinile locatarii blocurilor M, imobile ce vor fi modernizate, iar locurile acestora de parcare vor trebui evacuate, pentru a fi utilizate ca spațiu de șantier.

Propunerea intră la aprobare în ședința Consiliului Local Alba Iulia de vineri, 26 februarie.

O modificare similară este și pentru parcările de la capetele Bulevardului Transilvaniei, însă aceste locuri de parcare nu sunt suficiente, astfel că se propune și acest spațiu de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor.

”În perioada septembrie-octombrie 2020 au fost semnate contractele de execuție a lucrărilor pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuit din cartierul Cetate –M1-M6B, M7A-M12, Bl. 35, Bl. 62, Bl. CH1, BL 14A, Bl 13B, BL CF11 (…); pentru asigurarea condițiilor de acces în șantier ori de manipulare a diverselor materiale, de folosire a instalațiilor de ridicat/utilajelor aflate pe șantier sau în vecinătatea acestuia și alte lucrări, constructorii au solicitat eliberarea zonelor afectate de lucrări, ce includ și parcările rezidențiale adiacente imobilelor, circa 100 de locuri”, se explică în proiectul de hotărâre.

Astfel că prin HCL 315/2020 s-a aprobat transformarea locurilor de parcare publice de la capetele Bd. Transilvaniei în parcări rezidențiale și distribuirea lor deținătorilor de abonamente ale căror parcări au fost afectate.

”Având în vedere amploarea lucrărilor de la blocurile M, s-a constatat că este necesară eliberarea întregului amplasament din spatele blocurilor până la clădirile colective învecinate, iar parcările care au rămas deja nedistribuite aparținând blocurilor învecinate trebuie relocate pentru a putea opera și manipula utilajele în siguranță”.

Prin urmare, reprezentanții Primăriei propun ”aprobarea modificării utilizării parcării P_P_Casa de Cultură cu un număr de 31 de locuri, situată pe strada Mihai Viteazul, pe perioada desfășurării lucrărilor la blocurile M, parcare ce va intra sub incidența regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de reședință”.

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Profesorii de la Colegiul Național Militar din Alba Iulia, imunizați cu două tipuri de vaccin. Precizările unității

Un angajat al secției de terapie intensivă a Spitalului Județean din Sibiu acuză faptul că pacienții cu COVID ar fi legați de paturi,...

FOTO-VIDEO: ACCIDENT la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș. Trei autovehicule implicate. TRAFIC BLOCAT

Un accident rutier a avut loc luni, 8 martie, în jurul orei 9.00, pe DN 1, la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș....

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: