Acasă EDUCATIE Patru elevi din Timişoara, finalişti ai unui concurs NASA, nu pot participa...

Patru elevi din Timişoara, finalişti ai unui concurs NASA, nu pot participa la competiţie pentru că nu au bani

Patru elevi din Timişoara, finalişti ai unui concurs organizat de NASA în cadrul căruia au programat roboţi aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, nu pot participa la competiţia din SUA pentru că nu au banii necesari deplasării, aproximativ 6.400 de dolari.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Şcolar Timiş, cei patru elevi de liceu din Timişoara au format echipa heRObotics şi au participat în perioada septembrie – decembrie 2016 la Concursul Internaţional Zero Robotics.

Echipa este alcătuită din tineri de la patru licee de top de Timişoara: Silaghi Fineas – clasa a X-a Liceul Pedagogic “Carmen Sylva”, Ciuleanu Vlad Mihai – clasa a X-a Colegiul Naţional “C.D.Loga”, Cândreanu David – clasa a X-a Colegiul Naţional “C.D.Loga”, Prodaniuc Pavel – clasa a X-a Liceul Teoretic “J.L.Calderon”.

Echipa heRObotics, coordonată de Gabriela-Nuşa Cojocaru, profesor la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva”, a reuşit să se califice în finala Concursului Internaţional Zero Robotics pe locul şase. Competiţia are loc în 27 ianuarie la Boston, SUA, dar elevii timişoreni nu vor putea participa pentru că nu au banii necesari deplasării.

Inspectoratul Şcolar Timiş încearcă să-i ajute pe elevi prin găsirea unor sponsori.

“Prin proiect este asigurat accesul în sediul Institutul de Tehnologie din Massachusetts MIT, inclusiv în Laboratoarele Space, precum şi prânzul în ziua evenimentului. Echipa trebuie să îşi acopere costurile pentru transport, cazare şi hrană în restul perioadei de desfăşurare, precum şi cheltuielile pentru obţinerea vizei SUA. Suma pentru deplasarea la MIT-Boston (USA Cambridge, Massachusetts) se ridică la aproximativ 6400 $ (în care intră transport România-SUA – 5000 $; hrană – 600 $; cazare – 500 $; transport local– 300 $). Presupunând că vom identifica oameni de bine care să contribuie la pregătirea şi perfecţionarea tinerilor supradotaţi, ambasadori ai României la nivel mondial, ne vom intensifica eforturile în identificarea sponsorilor locali şi nu numai pentru familiile copiilor noştri”, a transmis Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş.

Gabriela-Nuşa Cojocaru, profesorul coordonator al elevilor din Timişoara, a declarat că echipa heRObotics ar trebui să plece în SUA în data de 25 ianuarie, dar până în prezent nu s-au strâns banii.

“Am primit câteva promisiuni, dar nimic concret. În cadrul acestei competiţii au fost mai multe etape. Copiii au programat în mediul virtual mişcările sateliţilor experimentali aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, urmând ca în finală, codurile lor să ruleze pe aceşti sateliţi”, a spus Gabriela-Nuşa Cojocaru.

Concursul Internaţional Zero Robotics se adresează elevilor de liceu din America de Nord, Europa şi Australia, şi are ca scop programarea robotilor SPHERES – sateliţi experimentali, aflaţi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Concursul este organizat anual de NASA în colaborare cu Centrul ESTEC al Agenţiei Spaţiale Europene ESA şi Institutul de Tehnologie din Massachusetts MIT din USA şi se finalizează cu invitarea primelor 14 echipe finaliste la sediul lor în data de 27 ianuarie 2017.

Sursa: Mediafax

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Ești o persoană rușinoasă? Iată CUM treci peste timiditate și prejudecăți!

Deși persoanele timide tind să nu creeze mai niciodată probleme sau neplăceri celor din jur, multe dintre ele și-ar dori să scape...

Sfaturi utile pentru femei – 4 mici investiții pentru a te simți bine în pielea ta!

De multe ori, doamnele și domnișoarele simt nevoia de noi achiziții care să contribuie major la crearea unui sentiment plăcut. Încrederea în...

Cum să reduci cheltuielile pe care le ai cu mașina – Trucurile pe care merită să le încerci!

A întreține o mașină nu este ușor, dar nici ieftin. Pe lângă carburant, există o mulțime de lucruri care te fac să...

Pandemia ți-a afectat venitul? Iată cele mai TARI idei de cadouri pentru partenera ta în vreme de criză!

Într-o perioadă în care veniturile tuturor oamenilor au fost afectate, sărbătoriții ar trebui să se gândească mai des la expresia „gestul contează”....

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: