Acasă STIRI (PE) Mai mult decât imagine

(PE) Mai mult decât imagine

Liceul Teoretic ”Téglás Gábor” din Deva a găzduit, vineri, de la ora 18.00, vernisajul unei expoziții de fotografie care îi aparține tinerei Balázs Orsolya, fostă elevă a liceului devean.

Intitulată ”Mai mult decât imagine”, expoziția de fotografie reprezintă unul dintre reperele manifestărilor din cadrul Zilelor Maghiare din județul Hunedoara, vernisajul acesteia desfășurându-se sub patronajul liderului UDMR Hunedoara, Iuliu Winkler.

Originară din Lupeni, acum elevă în Târgu Mureș, Balázs Orsolya a început să facă fotografii când era în clasa a 7-a și a fost îndrumată de un prieten fotograf, dar și de fratele său care studiază artele vizuale.

”Întotdeauna am fost atrasă de lucrurile abstracte atât în pictură, în arta fotografică, cât și în literatură. Și dacă tot îmi plac provocările, am spus să pregătesc un proiect foto conceptual. Am realizat mai multe poze și le-am suprapus. Așa am creat fotografiile prezentate publicului. Consider că este un proiect intim, personal care e puțin altfel și care ne dă un pic de gândit”, spune Balázs Orsolya despre lucrările fotografice care formează expoziția. Lucrările tinerei artiste îi lasă privitorului toată libertatea de a se juca cu fantezia atunci când privește imaginile. 

”Mai mult decât imagine” a debutat la Târgu Mureș, Deva fiind cel de-al doilea oraș în care poposesc lucrările lui Balázs Orsolya.

”Pentru mine este mai interesantă și mai personaprezența în Deva, unde, cred că  publicul va avea mari așteptări, dar sunt încrezătoare că nu va fi dezamăgit de lucrările mele. Doresc să duc proiectul și în alte locuri, doresc să învăț în domeniul artei fotografice, să călătoresc în jurul lumii, așa cum doresc toți tinerii. Ceea ce este însă cel mai important este să-mi urmăresc visele și să nu uit niciodată de unde am pornit”, susține tânăra artistă.

Prezent la vernisaj, Iuliu Winkler și-a exprimat mulțumirea pentru faptul că Balázs Orsolya a ales să expună în liceul în care a învățat înainte de a merge la Târgu Mureș.

”Îmi face o deosebită plăcere să susțin tineri care au viziune și care lucrează pentru împlinirea visurilor lor. Balázs Orsolya este o tânără artistă care își asumă propria lume interioară, nu vrea să se conformeze, ci dorește să ne arate viziunea sa artistică unică. Sunt sigur că vom mai auzi de ea”, a mai spus Iuliu Winkler.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Top 5 sfaturi de fashion de la femeile din Vest

Fiecare femeie în parte are stilul propriu și unic de a se îmbrăca, comporta, gesticula și mânca, de exemplu. Cu toate acestea,...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: