AcasăAGRICULTURA & AGRIBUSINESSPensiunile turistice, eliminate de la finanțările pentru afaceri non-agricole în mediul rural

Pensiunile turistice, eliminate de la finanțările pentru afaceri non-agricole în mediul rural

[ad_1]

Ministerul Agriculturii urmează să lanseze în a doua jumătate a anului 2021  noi apeluri de proiecte pentru fondurile europene din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Printre acestea se numără și mult-așteptatele submăsuri 6.2 și 6.4, prin care se obțin până la 70.000 de euro, respectiv 200.000 de euro pentru afaceri non-agricole în mediul rural.

Pe perioada tranzitorie 2021-2022, care va face trecerea la ciclul financiar 2021-2027, pensiunile vor fi excluse de la finanțare. Într-o declarație pentru StartUpCafe, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a confirmat decizia de a elimina pensiunile de la finanțările pentru afaceri non-agricole în mediul rural, pe perioada 2021-2022, el reclamând că unii dintre beneficiarii de fonduri UE au scos pensiunile din circuitul turistic și le-au transformat în locuințe pentru familiile lor.

”În această perioadă de tranziție scurtă, de doar 2 ani, nu am pus în măsuri și pensiunile pentru că vrem să redefinim zona turistică. Prea multe pensiuni sunt făcute în zona peri-urbană, prea mulți bani s-au dus în zone care nu au nimic de a face cu turismul. Oamenii și-au făcut case în satele din jurul orașelor și nu au nimic de a face cu turismul și atunci va trebui să redesenăm această zonă turistică și, din 2023, o să punem iarăși bani pentru agro-pensiuni. Banii nu au ajuns în zonele turistice, unde era nevoie, la mine în Florești (lângă Cluj-Napoca) e plin de pensiuni care s-au transformat în case” – a spus Oros pentru sursa citată.

Ministrul a precizat, însă, că pensiunile vor fi reintroduse la finanțare din anul 2023, cu o redefinire a condițiilor de finanțare.

Proiectele de ghiduri ale solicitantului urmează să fie lansate în consultare publică după ce Ministerul Agriculturii va primi ultimele observații de la Comisia Europeană.

Ministrul Agriculturii a făcut aceste afirmații la conferința Antreprenorești, organizată, în weekend, de Romanian Business Leaders, în cadrul proiectului Re-Patriot.

ARTICOL SUSȚINUT DE RCG CONSULTING CLUJ, PARTENERUL TĂU PENTRU PROIECTE CU FONDURI EUROPENE

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc