Acasă ALERTA Percheziţii în cazul unei grupări specializate în spălarea de bani

Percheziţii în cazul unei grupări specializate în spălarea de bani

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată au efectuat, marţi dimineaţa, 48 de percheziţii la domiciliile unor persoane din judeţele Timiş (Timişoara, Lugoj şi Giroc), Mehedinţi şi Bucureşti şi la sediile unor societăţi comerciale pentru destructurarea unei grupări specializată în spălarea de bani şi evaziune fiscală.

Grupul este format din 22 de persoane, iar prejuciul depăşeşte 7,5 milioane euro prin emiterea de facturi fictive şi deduceri ilegale de TVA.

Sub coordonarea liderilor grupării, învinuiţii au utilizat mai multe societati comerciale, pentru a obţine beneficii financiare substantiale, prin crearea de circuite comerciale si financiare fictive, avand drept scop eludarea plăţii impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.

„Membrii grupării au emis facturi fiscale, atestând operaţiuni comerciale fictive, către beneficiarii activităţii infracţionale, un număr de 134 de societăţi comerciale care, în baza facturilor fictive de achiziţii mărfuri, emise de firmele controlate de catre invinuiti, au dedus TVA şi micşorat profitul şi au virat în contul societăţilor „furnizoare” suma de peste 100.000.000 lei”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Sumele de bani erau retrase din conturi de catre liderii grupării, şi predate administratorilor societăţilor beneficiare, în schimbul unor comisioane cuprinse între 5-10%.

Acţiunea este coordonată de procurorii DIICOT Mehedinţi şi se desfăşoară împreună cu ofiteri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Mehedinţi.

Suportul informativ al acţiunii a fost asigurat de către S.R.I. – Direcţia Judeţeană Mehedinţi şi S.I.P.I. Mehedinţi.

La sediul DIICOT Mehedinţi vor fi conduse 40 de persoane in vederea audierii, urmând ca dupa finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale in cauză.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: