Acasă STIRI ARAD Personalităţi distinse cu titlul de Doctor Honoris Causa la Universitatea "Aurel Vlaicu"...

Personalităţi distinse cu titlul de Doctor Honoris Causa la Universitatea “Aurel Vlaicu” Arad

Festivitatea de acordare a titlurilor Doctor Honoris Causa. De la stânga la dreapta: prof univ dr Ramona Lile, rector UAV Arad, Florin Georgescu; prof.univ.dr.Lizica Mihut, presedinte UAV Arad; Petru Andea.
Festivitatea de acordare a titlurilor Doctor Honoris Causa. De la stânga la dreapta: prof univ dr Ramona Lile, rector UAV Arad, Florin Georgescu; prof.univ.dr.Lizica Mihut, presedinte UAV Arad; Petru Andea.

Prim-viceguvernatorul BNR, prof.univ.dr. Florin Georgescu, şi prof.univ.dr Petru Andea, de la Universitatea Politehnica Timişoara, au fost distinşi cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii “Aurel Vlaicu” (UAV) Arad, universitate de stat.

Prof. univ dr Petru Andea, de la Universitatea Politehnică din Timişoara, este originar dintr-o mică localitate arădeană de pe Valea Mureşului, situată în apropiere de Lipova. A absolvit Facultatea de Electrotehnică din Timişoara în anul 1972, din toamna aceluiaşi an devenind asistent universitar, parcurgând toate gradele didactice până la cel de profesor universitar.

“Este autor a 106 lucrări publicate în reviste de renume din ţară şi din străinătate; are în portofoliu 26 de invenţii şi inovaţii şi 60 contracte de cercetare. În prezent este deputat în Parlamentul României, aflându-se la cel de al treilea mandat”, a declarat preşedintele UAV Arad, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

Vorbind apoi despre prof.univ. dr. Florin Georgescu, eminent finanţist, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ a ţinut să evidenţieze faptul că acesta a fost de două ori ministru de Finanţe şi tot de două ori prim – vice Prim Ministru.

  ” A absolvit Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti în anul 1977. Din toamna aceluiaşi an a devenit asistent universitar la disciplina ’Monedă şi Credite’. A parcurs toate gradele didactice, până la cel de profesor universitar, în prezent fiind titularul acestei discipline la ASE Bucureşti şi conducător ştiinţific de doctorate”, a explicat preşedinta UAV Arad, prof.univ.dr.Lizica Mihuţ.

Actualul prim-viceguvernator al BNR este autor a peste 350 de studii şi articole de specialitate, publicate în reviste prestigioase din ţară şi străinătate şi a susţinut peste 200 de lucrări de politici economice în cadrul unor conferinţe de profil.

După momentul festiv al decernării titlului de Doctor Honoris Causa, prof univ dr Florin Georgescu a prezentat dizertaţia intitulată Criza financiară instituţională: cauze şi soluţii’, special pregătită pentru această ocazie.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: