Acasă EDUCATIE Peste 100 de elevi pot participa gratuit la o tabără națională de...

Peste 100 de elevi pot participa gratuit la o tabără națională de fotografie, cultură, tradiții și civilizație dacică și romană

110 elevi din clasele V-XII sunt asteptați să se înscrie la o tabără națională de fotografie, cultură, tradiții și civilizație dacică și romană ce va fi organizată în perioada 13-25 august la Centrul de Agrement Costesti, din județul Hunedoara.

“Tabara Nationala de Fotografie, Cultura, Traditii si Civilizatie Dacica si Romana”, este un proiect prin care Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara isi propune dezvoltarea si diversificarea actiunilor de timp liber, vacanta, sport si turism pentru tineri și va fi organizata pe două serii. Seria 13 – 18 august 2018 este dedicata elevilor din clasele IX – XII, iar seria 20 – 25 august 2018 pentru elevii din clasele V – VIII.

Costul privind cazarea, masa, serviciile si materialele celor 110 de tineri beneficiari ai taberei nationale va fi suportat integral de catre Ministerul Tineretului si Sportului.

In acest an, aceasta tabara se adreseaza tinerilor care manifesta interes faţa de arta fotografica si istorie, in special celor care vor sa cunoasca mai bine doua dintre popoarele antichitaţii europene, dacii şi romanii.

”Pana acum ne-am axat doar pe cultura, istorie si traditii romane si dacice. Anul acesta venim cu ceva inovativ, si introducem si arta de a fotografia. Prin aceasta noua compenenta a taberei dorim sa venim in intampinarea nevoilor tinerilor, in ziua de azi mai toti tinerii detin cont pe site-uri de socializare unde posteaza poze din apropape toate activitatile lor zilnice. Isi doresc sa aiba cele mai reusite poze pentru a primii cele mai multe like-uri, sau pur si simplu vor sa isi pastreze aminitri din locuri frumoase, prieteni dragi sau evenimente importante. Majoritatea insa nu au cunostinte teoretice sau practice despre arta de a face fotografie, si doar in unele orase au posibilitatea de a participa la cursuri de foto, majoritatea insa, nu au aceasta oportunitate.”, susțin organizatorii într-un comunicat de presă.

Aplicantii care doresc sa participe trebuie sa fie elevi elevi cuprinsi intr-o forma de invatamant, in clasele V – XII (inclusiv), sa aiba varsta intre 10 -20 ani, sa fie cetateni romani cu domiciliul in Romania, sa fie apti din punct de vedere medical, sa aiba acordul scris al parintilor, in vederea participarii la tabara, dar si sa nu fi participat la nici o alta tabara organizata de Ministerul Tineretului si Sportului sau de o directie din subordine in anul 2018.

”Anul acesta vom avea un program foarte diversificat cu activitaţi inspirate din cultura, traditiile şi obiceiurile daco-romane, si cursuri foto interactive, care va creşte notorietatea acestei locatii si gradul de interes in randul elevilor, studenţilor si cadrelor didactice. Gradul de originalitate al taberei de la Costesti va asigura premisele unei dezvoltari durabile in primul rand printr-o mai buna ocupabilitate pe termen lung a locurilor de cazare puse la dispozitie. Insa turismul se face prin promovare, iar promovarea nu ar avea acelasi impact fara fotografie. Diseminarea facuta de catre participanti aduce notorietate locului, dar o fotografie face cat o mie de cuvinte, ea vorbeste de la sine. Suntem convinsi ca in urma participarii la aceasta tabara, pe langa imbogatirea cunostintelor, tinerii vor identifica si noi modalitati de petrecere a timpului liber.”, se mai arată în comunicatul de presă.

Inscrierea participantilor pentru tabara nationala se realizeaza in baza unui formularul de inscriere tip ( descarca-l de  AICI ). Mai sunt necesare documentul de identitate (CI / certificat de nastere) – in copie, diplome/ certificate/ adeverinte/ contracte de voluntariat/ recomandari – in copie și acordul scris al parintilor. Formularul de inscriere completat se transmite catre DJST Hunedoara, insotit de documentele solicitate.

Perioada de inscriere este 13 iunie – 15 iulie 2018, iar criteriile de selectie se pot consulta AICI.

Tabara isi propune sa dinamizeze turismul scolar hunedorean si national prin dezvoltarea conceptului de tabara de civilizatie si istorie antica. Tabara este situata intr-o locatie cu potential foarte bun pentru fotografiat.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

5 lucruri pe care NU le știai despre WINDSURFING, cel mai spectaculos sport estival

Mulți dintre cei care au încercat windsurfing-ul au declarat că acesta aduce senzații de neuitat și că adrenalina pe care o oferă...

Cât trebuie, de fapt, să stea un laptop la încărcat? Care sunt recomandările experților?

După ce ai achiziționat un laptop sau o baterie nouă pentru cel vechi, specialiștii recomandă încărcarea pentru cel puțin 24 de ore....

Ești o persoană rușinoasă? Iată CUM treci peste timiditate și prejudecăți!

Deși persoanele timide tind să nu creeze mai niciodată probleme sau neplăceri celor din jur, multe dintre ele și-ar dori să scape...

Sfaturi utile pentru femei – 4 mici investiții pentru a te simți bine în pielea ta!

De multe ori, doamnele și domnișoarele simt nevoia de noi achiziții care să contribuie major la crearea unui sentiment plăcut. Încrederea în...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: