Acasă SOCIAL Peste 40.000 de semnături strânse în județul Timiș pentru schimbarea articolului din...

Peste 40.000 de semnături strânse în județul Timiș pentru schimbarea articolului din Constituţie despre familie

Peste 40.000 de semnături au fost adunate, în ultimele două săptămâni, în judeţul Timiş, de către Biserica Ortodoxă Română pentru modificarea unui articol din Constituţie, prin care să se precizeze că familia este formată din bărbat şi femeie, şi nu din ”soţi”, aşa cum este prevăzut în prezent.

Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, a declarat, miercuri, că în judeţul Timiş Biserica Ortodoxă Română a adunat peste 40.000 de semnături pentru modificarea articolului 48 din Constituţia României.

“Aceasta este tradiţia noastră creştină şi nu numai. În Sfânta Scriptură, noi, cei ce credem în Dumnezeu, aşa am învăţat şi dorim ca neamul nostru românesc să rămână după tradiţia milenară şi strămoşească, a părinţilor, a moşilor şi strămoşilor noştri. Peste 40.000 de semnături deja sunt în zona noastră, însă suntem la început”, a declarat IPS Ioan Selejan.

Mitropolitul Banatului a declarat că pentru această iniţiativă sunt necesare 500.000 de semnături.

”Avem nevoie de 500.000 de semnături pentru demersul nostru. Oamenii sunt receptivi şi semnează. Sunt tabele pe care cei care le semnează trebuie să le completeze. Dacă ne ajută Dumnezeu, anul acesta avem două rânduri de alegeri şi nu cred că ar fi aşa o mare cheltuială dacă s-ar face referendumul (pentru modificarea articolului 48 din Constituţie – n.r.) odată cu aceste alegeri”, a mai declarat ÎPS Ioan Selejan.

Potrivit acestuia, cei care doresc să semneze pentru demersul Bisericii Ortodoxe Române se pot adresa lăcaşurilor de cult.

Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, anunţa, la sfârşitul slujbei de Crăciun de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, lansarea unei iniţiative civice de modificare a Constituţiei, în sensul de a se preciza că familia este formată din bărbat şi femeie.

Mitropolitul Banatului spunea atunci că se doreşte modificarea articolului 48 din Constituţia României, conform căruia “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Potrivit iniţiativei civice de modificare a Constituţiei, articolul 48 ar urma să fie formulat astfel: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părintilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

În luna decembrie, Grecia a adoptat o lege care permite încheierea de parteneriate civile între persoane de acelaşi sex, în pofida protestelor şi opoziţiei unor partide politice şi a Bisericii Ortodoxe, relata Reuters în pagina electronică.

Tot mai multe state europene au adoptat legi care permit încheierea unor astfel de parteneriate de către cuplurile de acelaşi sex, inclusiv în Marea Britanie, Spania şi Cipru, însă subiectul rămâne în continuare controversat în numeroase state membre ale Uniunii Europene (UE).

Sursa: Mediafax

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Top 5 sfaturi de fashion de la femeile din Vest

Fiecare femeie în parte are stilul propriu și unic de a se îmbrăca, comporta, gesticula și mânca, de exemplu. Cu toate acestea,...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: