Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Peste 50.000 de turişti au vizitat capitala Daciei Romane în 2013

Peste 50.000 de turişti au vizitat capitala Daciei Romane în 2013

Activităţile constante de promovare au adus  în anul 2013 Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) din Deva câteva zeci de mii de turişti în plus, comparativ cu anul 2012.

Din informaţiile oferite de managerul MCDR, Liliana Ţolaş, în anul 2013 nu mai puţin de 88.000 de persoane au trecut pragul muzeului, fie pentru a vizita una dintre expoziţiile permanente sau temporare, fie pentru a participa la unul dintre spectacolele găzduite de clădirea Palatului Magna Curia.

Cea mai vizitată locaţie aflată în subordinea MCDR a fost în anul 2013 vechea capitală a Daciei Romane de la Sarmizegetusa.  Astfel, în anul trecut, pe la Sarmizegetusa Ulpia Traiana au trecut 52.000 de turişti, spre deosebire de anul 2012 când au fost înregistraţi doar 30.000.

lilana-tolasEste o realitate aceea că de la an la an a crescut numărul turiştilor. Am lucrat intens şi am avut alături de noi presa locală, regională şi naţională care ne-a sprijinit în acest efort de promovare. Judeţul Hunedoara este, fără îndoială, cel mai reprezentativ pentru tot ceea ce a însemnat civilizaţia daco-romană, iar în acest sens pot exemplifica prin situaţia Ulpiei Traiana  Sarmizegetusa, unde numărul de turişti aproape s-a dublat în anul trecut, comparativ cu 2012. Am înregistrat 52.000 de turişti faţă de 30.000 în anul 2012″, a spus managerul MCDR, Lilia Ţolaş (foto).

Reprezentanţii MCDR sunt hotărâţi ca în acest an să continue acţiunile de promovare a instituţiei şi, în plus, se intenţionează şi demararea unor proceduri de chestionare a turiştilor, pentru a determina atât gradul de satisfacţie al acestora referitoare la expoziţiile vizitate, dar şi pentru a afla ce anume îşi doresc turiştii să vadă în viitor la muzeu.

Comentarii

comentarii

1 COMENTARIU

  1. Numarul turistilor a crescut datorita masurilor de promovare luate de managerului MCDR Liliana Tolas ,de cand dooamna Tolas a preluat manageriatul MCDR s-a vazut o crestere constanta a numarului de vizitatori .

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: