Acasă STIRI ARAD Peste 540 de militari români vor pleca în Afganistan

Peste 540 de militari români vor pleca în Afganistan

Peste 540 de militari din Arad, Timişoara şi Cluj-Napoca pleacă în perioada următoare, în Teatrul de Operaţii din Afganistan, ceremonia prilejuită de plecarea acestora în misiune desfăşurându-se joi, în Cetatea Aradului.

La eveniment a luat parte Corneliu Dobriţoiu, ministrul Apărării Naţionale, şi generalul locotenent Ştefan Dănilă, şeful Statului Major General, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

Detaşamentul de militari care va pleca în 26 noiembrie şi 17 decembrie în Teatrul de Operaţii Afganistan este alcătuit din 23 de ofiţeri – membri ai Grupului de Comandă Românesc ‘Zabul’, şi 518 militari – între care şi 7 femei – care fac parte din Batalionul 1 Manevră ‘Golden Lions’.

Cei mai mulţi dintre militarii care pleacă în Afganistan fac parte din Batalionul 191 Infanterie ‘Colonel Radu Golescu’ din Arad, pe a cărui structură a fost constituit Batalionul 1 Manevră.

Scopul principal al misiunii de şase luni îl constituie participarea, alături de aliaţii NATO, la operaţiunea de sprijin şi asistenţă a Guvernului din Afganistan, în procesul de menţinere a păcii, stabilităţii şi extinderii autorităţii guvernamentale în provincial Zabul.

“Ca militar bătrân, vă doresc înţelepciune, curaj, să vă lumineze Dumnezeu mintea şi fapta şi să vă ridicaţi la înălţimea faptelor de arme ale înaintaşilor dumneavoastră. Nu va fi o misiune uşoară, dar vă doresc ca în colaborare cu aliaţii noştri de acolo, în spirit camaraderesc, să vă îndepliniţi misiunea în mod onorabil. Vă doresc succes şi vă doresc de asemenea să vă întoarceţi acasă la familiile dumneavoastră, sănătoşi, cu misiunea îndeplinită”, a declarat ministrul Apărării.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Care sunt cele mai bune vinuri pe care le poți degusta?

Întreabă orice expert în vin care este cel mai bun mod de a învăța despre vin și acesta îți va spune să...

3 aspecte la care să fii atent pentru a alege geaca de iarnă potrivită

Sezonul rece are farmecul său, însă temperaturile scăzute pot crea multe neplăceri. Îmbrăcămintea necesită multă atenție pe timpul iernii. Ai nevoie de...

Vrei să îți renovezi casa? Iată cele mai inspirate idei pentru amenajări interioare de calitate!

Exista anumite momente in care te gandesti ca aspectul casei tale nu te mai multumeste? Daca ai raspuns afirmativ la aceasta intrebare,...

Ești bunică pentru prima oară? Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru bebelușul din familia ta

Venirea pe lume a primului nepot din familie este întotdeauna un moment emoționant și de referință pentru întreaga familie. Toată lumea își...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: