Acasă STIRI ARAD Peste 540 de militari români vor pleca în Afganistan

Peste 540 de militari români vor pleca în Afganistan

Peste 540 de militari din Arad, Timişoara şi Cluj-Napoca pleacă în perioada următoare, în Teatrul de Operaţii din Afganistan, ceremonia prilejuită de plecarea acestora în misiune desfăşurându-se joi, în Cetatea Aradului.

La eveniment a luat parte Corneliu Dobriţoiu, ministrul Apărării Naţionale, şi generalul locotenent Ştefan Dănilă, şeful Statului Major General, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

Detaşamentul de militari care va pleca în 26 noiembrie şi 17 decembrie în Teatrul de Operaţii Afganistan este alcătuit din 23 de ofiţeri – membri ai Grupului de Comandă Românesc ‘Zabul’, şi 518 militari – între care şi 7 femei – care fac parte din Batalionul 1 Manevră ‘Golden Lions’.

Cei mai mulţi dintre militarii care pleacă în Afganistan fac parte din Batalionul 191 Infanterie ‘Colonel Radu Golescu’ din Arad, pe a cărui structură a fost constituit Batalionul 1 Manevră.

Scopul principal al misiunii de şase luni îl constituie participarea, alături de aliaţii NATO, la operaţiunea de sprijin şi asistenţă a Guvernului din Afganistan, în procesul de menţinere a păcii, stabilităţii şi extinderii autorităţii guvernamentale în provincial Zabul.

“Ca militar bătrân, vă doresc înţelepciune, curaj, să vă lumineze Dumnezeu mintea şi fapta şi să vă ridicaţi la înălţimea faptelor de arme ale înaintaşilor dumneavoastră. Nu va fi o misiune uşoară, dar vă doresc ca în colaborare cu aliaţii noştri de acolo, în spirit camaraderesc, să vă îndepliniţi misiunea în mod onorabil. Vă doresc succes şi vă doresc de asemenea să vă întoarceţi acasă la familiile dumneavoastră, sănătoşi, cu misiunea îndeplinită”, a declarat ministrul Apărării.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: