AcasăSTIRIPetroșani. 3,4 la sută dintre bolnavii de COVID-19 au decedat

Petroșani. 3,4 la sută dintre bolnavii de COVID-19 au decedat

[ad_1]

Direcția de Sănătate Publică Hunedoara a făcut publice criteriile de risc care au condus la carantinarea zonală a trei municipii și un oraș din județul Hunedoara.

Peste 15 puncte peste punctajul minim de carantinare

Conform DSP Hunedoara, localitățile hunedorene în care s-a instituit carantina zonală au îndeplinit criteriile de carantinare, acumulând cu 15 puncte mai mult decât punctajul minim necesar pentru instituirea carantinei.

”Pentru instituirea carantinei zonale este nevoie ca evaluarea de risc sa ducă la acumularea unui total de minim 65 de puncte, din care minim 60 să provină din criteriile majore”, informează DSP Hunedoara.

Astfel, calculul a adus 82 de punte pentru municipiul Petroșani, Simeria și Brad. Pentru Orăștie inițial s-au calculat 77 de puncte, însă CNSCBT a modificat punctajul la 81.

Carantinarea unei localități ține se ia urmărindu-se trendul crescător pe 14 zile, rata de infectare peste nivelul de alertă, ponderea majoritară a cazurilor în cadrul comunității față de focarele din acea comunitate. Se mai ține cont de ponderea populației de 65 de ani, gradul de ocupare a paturilor din spitale pe secțiile COVID, dar și pe ATI.

159 de hunedoreni, din cele patru localități, au murit de COVID-19

Conform datelor existente la nivelul DSP Hunedoara, de la începutul pandemiei s-au înregistrat 1893 de cazuri de COVID-19 în municipiul Petroșani. Un număr de 65 de persoane, reprezentând 3,4 la sută din numărul celor diagnosticați cu infecție cu SARS CoV-2 au decedat.

La Orăștie s-au înregistrat, în ultimul an, 1.177 cazuri de COVID-19 și 35 de decese cauzate de această boală, adică 3 la sută dintre cei infectați și-au pierdut viața.

În orașul Simeria sunt, de la începutul pandemiei, 559 cazuri de COVID-19 și 30 de decese, 5,5 la sută dintre cei bolnavi de COVID-19 pierzându-și viața.

La Brad au fost depistați pozitiv 691 locuitori. 4,2 la sută dintre aceștia (29 persoane) au decedat din cauza coronavirusului.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc