Acasă STIRI Piaţa "Seminţe cu suflet" ajunge astăzi la Sfântu Gheorghe

Piaţa “Seminţe cu suflet” ajunge astăzi la Sfântu Gheorghe

Piaţa “Seminţe cu suflet”, iniţiată de un grup de voluntari care şi-a propus să promoveze soiurile autohtone de legume şi fructe, va ajunge sâmbătă la Sfântu Gheorghe.

Întâlnirea va avea loc în incinta unui local din centrul municipiului, unde cei interesaţi vor putea obţine gratuit sau vor putea face schimb de seminţe.

“Între orele 10-14, toţi cei interesaţi sunt aşteptaţi la Szimpla, la prima piaţă ‘Seminţe cu suflet’ organizată în Sfântu Gheorghe, unde se dăruieşte, se primeşte sau se face schimb de seminţe ţărăneşti reproductibile, cu condiţia de a le cultiva, înmulţi şi dărui mai departe. Prin aceste pieţe căutăm să păstrăm şi să răspândim seminţele vechi româneşti reproductibile de legume, pe care încă le mai avem”, au scris organizatorii pe pagina de promovare a evenimentului.

Grupul “Seminţe cu suflet”, înfiinţat în urmă cu aproape patru ani, este format din aproximativ 2.000 de oameni din toată ţara pasionaţi de agricultură şi grădinărit, care până în prezent au organizat peste 20 de târguri în cadrul acestui proiect.

În luna februarie piaţa “Seminţe cu suflet” va ajunge în Ploieşti, Sibiu, Timişoara, Deva şi Chişinău iar în următoarele luni, şi în alte localităţi din ţară.

Un proiect oarecum asemănător, ce are ca scop revitalizarea livezilor şi salvarea soiurilor tradiţionale aflate pe cale de dispariţie, a fost lansat în anul 2014 de Fundaţia Comunitară Covasna, sub genericul “Un copac pentru generaţia următoare”.

Până în prezent, membrii fundaţiei au distribuit gratuit aproape 10.000 de pomi fructiferi, care au fost plantaţi, în general, în grădini particulare din judeţul Covasna.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Top 5 sfaturi de fashion de la femeile din Vest

Fiecare femeie în parte are stilul propriu și unic de a se îmbrăca, comporta, gesticula și mânca, de exemplu. Cu toate acestea,...

Gardul electric: CE trebuie să știi înainte să cumperi unul?

Poate că și tu ai auzit tot mai mult despre gardurile electrice în ultima vreme. Într-adevăr, de câțiva ani, acestea au devenit...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: