Acasă STIRI Piaţa "Seminţe cu suflet" ajunge astăzi la Sfântu Gheorghe

Piaţa “Seminţe cu suflet” ajunge astăzi la Sfântu Gheorghe

Piaţa “Seminţe cu suflet”, iniţiată de un grup de voluntari care şi-a propus să promoveze soiurile autohtone de legume şi fructe, va ajunge sâmbătă la Sfântu Gheorghe.

Întâlnirea va avea loc în incinta unui local din centrul municipiului, unde cei interesaţi vor putea obţine gratuit sau vor putea face schimb de seminţe.

“Între orele 10-14, toţi cei interesaţi sunt aşteptaţi la Szimpla, la prima piaţă ‘Seminţe cu suflet’ organizată în Sfântu Gheorghe, unde se dăruieşte, se primeşte sau se face schimb de seminţe ţărăneşti reproductibile, cu condiţia de a le cultiva, înmulţi şi dărui mai departe. Prin aceste pieţe căutăm să păstrăm şi să răspândim seminţele vechi româneşti reproductibile de legume, pe care încă le mai avem”, au scris organizatorii pe pagina de promovare a evenimentului.

Grupul “Seminţe cu suflet”, înfiinţat în urmă cu aproape patru ani, este format din aproximativ 2.000 de oameni din toată ţara pasionaţi de agricultură şi grădinărit, care până în prezent au organizat peste 20 de târguri în cadrul acestui proiect.

În luna februarie piaţa “Seminţe cu suflet” va ajunge în Ploieşti, Sibiu, Timişoara, Deva şi Chişinău iar în următoarele luni, şi în alte localităţi din ţară.

Un proiect oarecum asemănător, ce are ca scop revitalizarea livezilor şi salvarea soiurilor tradiţionale aflate pe cale de dispariţie, a fost lansat în anul 2014 de Fundaţia Comunitară Covasna, sub genericul “Un copac pentru generaţia următoare”.

Până în prezent, membrii fundaţiei au distribuit gratuit aproape 10.000 de pomi fructiferi, care au fost plantaţi, în general, în grădini particulare din judeţul Covasna.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

NU pleca în concediu până nu verifici aceste aspecte! Transformă fiecare vacanță într-o experiență plăcută!

Pentru fiecare român concediul este cea mai așteptată perioadă, mai ales după luni intense de muncă. Chiar dacă nevoia de a pleca...

Știai că poți aduce AVENTURA în viața ta fără să părăsești locuința?

Majoritatea oamenilor vor o viață palpitantă, plină de adrenalină, dar puțini reușesc să-și pună în practică dorințele, din diferite motive. Unele sunt...

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: