Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Poezia florilor - scrisă și recitată de Mariana Pândaru

Poezia florilor – scrisă și recitată de Mariana Pândaru

Mijlocul lunii mai, luna florilor și a naturii renăscute, ne-a adus o plăcută întâlnire cu poeta Mariana Pândaru și noua ei plachetă de poezii.

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a organizat la Salle d’Or din incinta Deva Mall lansarea volumului bilingv de versuri intitulat Cartea florilor – The Book of Flowers.

Ne-am bucurat din tot sufletul să fim din nou împreună, la o minunată întâlnire cu poezia, o întâlnire cu primăvara, cu florile care ne bucură sufletele. Acest prilej ne-a fost oferit de poeta, publicista și editoarea Mariana Pândaru, o prietenă dragă a bibliotecii noastre.

Mariana Pândaru a pornit de la ideea, așezată drept motto al volumului, că florile reprezintă daruri ale lui Dumnezeu pentru sufletul omului. Și, cu adevărat, noi cei care iubim poezia, dar și florile, vom avea bucurii estetice deosebite la citirea fiecărui vers din acest volum. Florile fac parte din universul sufletesc al Marianei Pândaru și fiecare floare se bucură de iubirea și sensibilitatea poetei.

Prin fața ochilor ne trec florile noastre atât de îndrăgite, mai modeste sau mai spectaculoase, cu parfum delicat sau puternic, prezențe cotidiene în viața noastră: macul, floarea-soarelui, crinul, păpădia, trandafirul, garoafa și multe altele.

Cu o artă desăvârșită, împrumutată parcă din tehnica haikuului, Mariana Pândaru face un portret sintetic al fiecărei flori, surprinde esența și imortalizează parfumul, adierea pe care o răspândește fiecare floare. Diferite, dar îndrăgite în egală măsură, florile Marianei Pândaru se adună toate într-un uriaș buchet pe care poeta ni l-a dăruit, în miez de armindeni, în luna florilor, nouă tuturor prietenilor domniei sale, prietenilor poeziei.

Nu pot să nu subliniez faptul că tălmăcirea în limba engleză a fost realizată impecabil de poeta și traducătoarea Muguraș Maria Petrescu, și domnia sa o bună prietenă a bibliotecii noastre, iar volumul are o ținută grafică de excepție, grație fotografiilor artistice realizate de fotograful-poet Nicu Jianu.

Acest volum se așază cu cinste alături de celelalte volume de poezie semnate Mariana Pândaru, un volum scris cu dragoste și sensibilitate, un volum care ne relevă încă o dată sufletul luminos al poetei, dragostea ei pentru frumos, un frumos pe care nu pregetă să ni-l ofere nouă, cei care îi iubim poezia.

La finalul lansării, poeta a oferit autografe pe noul ei volum și a stat de vorbă cu numeroșii ei prieteni și admiratori.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Top 5 sfaturi de fashion de la femeile din Vest

Fiecare femeie în parte are stilul propriu și unic de a se îmbrăca, comporta, gesticula și mânca, de exemplu. Cu toate acestea,...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: