Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Poezia infinitului

Poezia infinitului

Sfârşitul lunii septembrie a adus iubitorilor de poezie un nou volum al jurnalistului şi poetului Daniel Marian, un volum cu un titlu original: Π (Pi).

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a organizat lansarea acestui volum în incinta Deva Mall, etajul 4, Salle dʼOr, locaţie primitoare şi adecvată întâlnirilor literare.

Acest volum îmbogățește registrul liric al poetului Daniel Marian cu noi viziuni, de o mare originalitate, asupra lumii și asupra eternelor interogații pe care poetul și le adresează sieși în legătură cu viața și moartea, iubirea, trecerea prin lume și sensul existenței.

Volumul de poezie se intitulează, extrem de îndrăzneț și original, Pi, după celebra constantă din matematică, numărul fără de care geometria nu poate exista, număr inventat de greci, părinți ai filosofiei. Se pare că acest număr trebuie să ne ducă cu gândul la infinit, la nesfârșire, la faptul că, asemenea matematicii, nici arta, nici poezia nu au început, nu au sfârșit.

Cu siguranță și aceste gânduri l-au inspirat pe poetul și jurnalistul Daniel Marian atunci când și-a intitulat acest nou volum. Poezia face parte din însăși starea naturală, firească, a lui Daniel Marian care trăiește prin poezie și pentru poezie, respiră poezie și îi savurează aerul tare.

Așa cum observa poetul Eugen Evu, pentru Daniel Marian „cartea este micul lui sanctuar, poate oracol sieşi, eventual audibil şi altora”, este lumea pe care o alcătuiește cu fiecare vers, cu migală și mare atenție la detalii, la cuvânt, la mijloacele de expresie. Poezia lui Daniel Marian este îndrăzneață, rupe zăgazuri și depășește convenții, este o poezie a secolului XXI, o poezie postmodernă, scrisă cu nerv și luciditate. Atent la fiecare amănunt al vieții, Daniel Marian transpune în vers trăiri și senzații, iar rezultatul este unul pe măsură. Așa cum veți vedea, dacă veți parcurge de la un capăt la altul această plachetă de poezii, versurile surprind stări sufletești extrem de complexe, contradictorii și foarte profunde. Transpunerea lor în vers este făcută cu har și cu un talent care îl așază pe Daniel Marian printre poeții noștri valoroși.

De fiecare dată când Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează lansarea unei noi cărţi, avem sentimentul extrem de plăcut că ne-am îndeplinit o datorie de onoare atât față de scriitori, prietenii noștri, cât și față de cititori, tot mai mulți și mai exigenți. Îmi place să cred că, și cu acest nou volum de poezie, ne vom ridica cu succes la nivelul înalt al exigențelor cititorilor noștri, mulți dintre ei iubitori de poezie. În ultimă instanță, aceasta este datoria noastră ca bibliotecă publică, bibliotecă judeţeană, aceasta ne este finalitatea muncii: să aducem cât mai mulţi prieteni ai cărţii în jurul nostru şi să le oferim tot ce este nou în materie de slovă tipărită.

Cu prilejul acestei lansări, poetul Daniel Marian a oferit autografe iubitorilor de poezie.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: